Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Sju månader med Litium – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Sju månader med Litium

sju månader med Litium

Sju månader med Litium

I dag är det sju månader sedan jag blev inlagd i ett dygn för att få psykiatrisk slutenvård för första gången på 12 år.  Vilket också betyder sju månader med Litium. Det har hänt så mycket under de här månaderna, framförallt med mitt psyke. Jag är stabilare, jag har mindre ångest och jag klarar av saker jag inte klarat av förut. Jag har sagt det innan och jag säger det igen, medicinen har gett mig livet tillbaka.

Dubbla mediciner

Jag är glad för att jag tog beslutet att byta medicin och i dag kan jag tänka på varför för vi inte gjort det här tidigare. Men samtidigt kan man inte göra något åt det förflutna och det är ingen idé att älta. Jag klarade mig ganska bra på bara Seroquel i tre år och det var egentligen sista året som inte funkade. Tanken i mars var att börja med medicinen och när det lagt sig lite så skulle vi trappa ut eller iallafall ner Seroquel. Så långt har vi inte kommit än så jag står fortfarande på 700 mg Seroquel samtidigt som jag äter Litium på 84 mg.

Ett lugn

Som jag skrivit tidigare (ni hittar länk till inläggen längre ner) så har jag ett lugn jag inte haft förut. Jag ältar mindre, sover bättre, har mindre ångest och är inte lika arg. De enda biverkningarna jag har är ökad törst och att jag svettas mer men de överlever jag om jag får må bra. Har kanske muntorrhet också men är svårt att säga eftersom jag har tre andra mediciner som också ger det så de är inget nytt för mig. Men i de stora hela så älskar jag den!

Ändringar senaste månaden

Även om jag har väldigt bra effekt  så har det hänt något senaste månaden. Som jag skrev i går så är jag påväg in i en depression och man har valt att höja dosen lite. Dock upplever jag fortfarande stor skillnad. Hade jag mått som jag mår nu för två år sedan utan medicinen så hade jag suttit på psykakuten nu. Så känner mig ändå ganska stabil fast jag är lite depp. Hoppas att lite högre dos ska hjälpa mig lite.

 


Andra inlägg om Litium:

Insättning: https://www.joannahalvardsson.se/2019/03/19/valkommen-till-mitt-liv-litium/

Dag 3https://www.joannahalvardsson.se/2019/03/20/dag-3-med-litium/

Dag 8: https://www.joannahalvardsson.se/2019/03/26/dag-8-med-litium/

Två månader: https://www.joannahalvardsson.se/2019/05/18/tva-manader-med-litium/

Fyra månader: https://www.joannahalvardsson.se/2019/07/23/fyra-manader-med-litium/

Litium är slut hos leverantören: https://www.joannahalvardsson.se/2019/07/05/litium-ar-slut-hos-leverantoren/

Vi höjer dosen: https://www.joannahalvardsson.se/2019/10/17/hej-depression/

2 reaktioner på “Sju månader med Litium

  1. Intressant inlägg om litiums effekter, läst att de flesta människor egentligen skulle må bra av litium

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *