Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Två månader med Litium – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Två månader med Litium

Två månader med Litium

I dag har det gått två månader med Litium. Vi lyckades ju hamna på rätt dos redan från början så jag har fortsatt att äta den.  Det känns som jag fått livet tillbaka och i bland kan jag känna varför satte vi inte in den fyra år tidigare. Men det är som det är men det i alla fall skönt att vi hamnat rätt nu. Jag tänkte vi skulle göra en liten sammanställning på vad som hänt under de här två månaderna.

Lugn:

Jag känner ett lugn jag inte vet när jag kände sist men det är ca 15 år sedan iallafall.

Inte lika impulsiv:

Jag är inte lika impulsiv. Jag tänkte efter innan jag gör saker och säger nej till saker jag inte vill.

Kan göra ingenting:

Jag kommer på mig själv när jag gör ingenting. Jag kan se en hel film utan att hålla på med mobilen, något jag inte klarat de senaste 10-15 åren.

Inte lika arg:

Jag är inte lika arg längre bara när jag är trött men så har det alltid varit.

Stabil och mindre ångest:

Jag är stabilare än förut och svänger inte lika ofta. Jag har också mindre ångest. Jag har ätit max fem lugnande sedan Litium sattes in.


Andra inlägg om Litium:

Insättning: https://www.joannahalvardsson.se/2019/03/19/valkommen-till-mitt-liv-litium/

Dag 3: https://www.joannahalvardsson.se/2019/03/20/dag-3-med-litium/

Dag 8: https://www.joannahalvardsson.se/2019/03/26/dag-8-med-litium/

Fyra månader: https://www.joannahalvardsson.se/2019/07/23/fyra-manader-med-litium/

Litium är slut hos leverantören: https://www.joannahalvardsson.se/2019/07/05/litium-ar-slut-hos-leverantoren/

8 reaktioner på “Två månader med Litium

  1. Vad skönt! Konstigt att du inte fick prova den från början, det var den första medicin jag fick när jag fick min bipolära diagnos, den funkade dock inte lika bra för mig.

  2. Hej,

    Prövade du Lamotrigin vid nåt tillfälle? Jag står på den nu och den fungerar bra mot manierna men upplever inte det där inre lugnet jag hoppades på.

    Var det några problem med insättningen av Litium? Är rädd för bieffekterna och har dessutom nålfobi så är inte särskilt positivt inställd men måste hitta en bättre lösning.

    Tack för en läsvärd blogg!

  3. Nyfiken på hur första månaden var för dig? Något du minns och kan dela med dig? / en som haft L i tre veckor nu.

  4. Hej Joanna.Heter Maria Larsson och har tyvärr mycket ångest och har varit mycket deprimerad i över 4.5 år.Har provat Alla de mediciner som finns mot ångest och depression.Har idag Iktorivil 0.5 mg x 4 mot ångest och 5 mg Melatonin för sömn. Eventuellt ska jag prova Ketamin behandling – vet du någon som har svarat bra på Ketamin behandling? ECT har också diskuterats men jag är så rädd för att tappa minnet – vet du någon som har svarat bra på ECT? Vet du möjligen någon som tar medicin mot hypertyreos som också tar Litium och att det har gått bra?Behöver prova något för jag har legat i sängen i min lägenhet i c:a 2.5 månad och min mamma behöver ringa mig för att jag ska äta och dricka något och för att jag ska duscha mm.Vi har försökt många gånger att få hjälp av vården men det är inte lätt att hitta bra läkare när man tyvärr är svår att behandla.Denna situation är mycket jobbig och Allt känns meningslöst osv. Du har ju mycket erfarenhet och vet hur det är. Varmt Tack för om Du orkar och vill svara. Vänliga Hälsningar Maria Larsson. Lorensbergsgatan 16. 392 54 Kalmar. 0709 / 585 665

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *