Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Välkommen till mitt liv Litium! – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Välkommen till mitt liv Litium!

Ohållbart

Efter en natt på slutenvård psykiatrin är jag utsläppt igen. Anledningen till att jag blev inlagd var att jag är väldigt labil. Vilket jag varit i över ett år men grädden på moset blev separationen. Vi höjde Seroquel i oktober och läkaren skrev i journalen att jag skulle ha en tid för uppföljning  så fort som möjligt, helst inom en månad. Nu har det gått ca fem månader och inget har hänt. Situationen var ohållbar så tillslut blev det ett besök på psykakuten. Jag klarade 941 dagar utan psykakuten, det är ändå ett framsteg.

För sjuk för öppenvården men frisk för akuten

Pappa var med mig till akuten och först fick vi svaret att de inte kunde göra något. Det är öppenvårdens ansvar att ändra mina mediciner men samtidigt har dom ingen tid åt mig. Vi bad också om att jag skulle bli sjukskriven i två veckor för att få ett break. Men nej det var inte heller akutens uppgift. Jag vet inte hur många gånger jag hamnat i den här situationen.  Jag är för sjuk för att vänta tre månader på en läkartid på öppenvården. Men är också för frisk för akuten. Efter mycket om och men gick läkaren i väg och ringde bakjouren som tyckte att jag skulle läggas in över natten så skulle hon träffa mig under måndagen.

Välkommen till mitt liv Litium!

Så blev det och det var en riktigt bra läkare. Vi beslutade att det var dags att testa något nytt. Jag har stått på Seroquel sedan sommaren 2015. Varför jag sattes in på den var för att redan hade ätit den mot psykoser innan vi visste att jag var Bipolär och då hade jag haft bra effekt av den. Det senaste året har vi dock höjt den mer och mer. Jag har varit lite skeptisk mot Litium för en läkare sa en gång att den inte passar min livsstil som flänger runt hela tiden och föreläser och sånt efter som man ska ta blodprover hela tiden. Men nu var det faktiskt mitt förslag att sätta in den för jag känner att vi måste testa att göra något.

Trappa ut Seroquel

I går tog jag första tabletterna och än känner jag ingen större skillnad såklart. Vi får ge det några veckor så får vi se. Jag ska ta första blodprovet på måndag sen skulle en sköterska ringa från öppenvården så vi får fortsätta att ställa in rätt dos. Tills vidare ska jag ha kvar Seroquel för de skulle bli katastrof om vi tog bort den innan den andra medicinen börjat verka. Nu är jag i alla fall utskriven, det blev bara en natt på slutenvården men jag är sjukskriven i två veckor för att få samla lite ny energi.

Äter du Litium?
Eller har du gjort det?
Hur funkade det för dig?
Berätta gärna!


Andra inlägg om Litium:

Dag 3: https://www.joannahalvardsson.se/2019/03/20/dag-3-med-litium/

Dag 8: https://www.joannahalvardsson.se/2019/03/26/dag-8-med-litium/

Två månader: https://www.joannahalvardsson.se/2019/05/18/tva-manader-med-litium/

Fyra månader: https://www.joannahalvardsson.se/2019/07/23/fyra-manader-med-litium/

Litium är slut hos leverantören: https://www.joannahalvardsson.se/2019/07/05/litium-ar-slut-hos-leverantoren/

8 reaktioner på “Välkommen till mitt liv Litium!

  1. Jag har bipolär och Asperger. Jag testade litium för några år sedan. Jag fick för stora biverkningar så jag fick sluta av den anledningen. Jag satt bla och skakade väldigt mycket. Vi försökte med att jag åt pargitan men det hjälpte inte nog mycket. Efter det började jag med seroquel och det har funkat för mig. Hoppas det funkar för dig

  2. Ska till att börja med litium. Enda jag är rädd för är att gå upp i vikt.
    Här du fått information om eventuella biverkningar? Är rädd men vet att nåt måste göras! ”Vanliga ” antidepp biter inte på mig verkar det som.

  3. Det kan ta upp till 2 år innan litium har full effekt. Ville bara säga det så du inte har för bråttom 🙂 Det är mycket prover i början men efter ett tag är det var tredje månad 🙂 Klokt att behålla seroquel ett tag. Jag kombinerar mina litium med voxra. D-vitamin, atarax och abilify.

  4. Min man har bipolär, borderline o adhd o har under många år varit vårdens försökskanin på olika mediciner i kombinationer. Det resulterade i än värre mående o flera suicidförsök, självskadebeteende o Sjävmedicinering med alkohol. Efter det sista suicidförsöket så satte läkaren äntligen in litium o det har verkligen förändrats hans liv! Alkoholen är borta, likaså suicid o självskadetankarna. Den sista april är han klar med sin utbildning till yrkeschaufför o han har redan ett arbete som väntar på honom då, han längtar så efter det. Han har inte kunnat jobba på 10 år. O känslan när jag hörde honom skratta för första gången på flera år går inte att beskriva. Så visst, det kanske finns nackdelar med litium, men dom har ingen betydelse om man kan få må bra. Nu är det 2 år o 8 månader sedan han började på litium, förändringen kom ganska fort för honom, kanske 2-3 veckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *