Våga prata om psykiskohälsa
Vi pratar mer om psykisk ohälsa i vårt samhälle. Vi pratar om diagnoser men vet vi egentligen vad Aspergers syndrom och andra psykiatriska tillstånd faktiskt innebär för personen som lever med det? Eller hur det är för de som lever i personens närhet?
Joanna vill med sin föreläsning öppna upp för omvärlden kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. Genom att dela med sig av sina erfarenheter slår hon hål på myter och berättar öppenhjärtigt om sin uppväxt i lilla Hagfors och hur hennes syn på livet förändrats av att få sina diagnoser.
Över tiotusen personer följer hennes liv
Allting startade med en blogg för över tio år sedan och dag har hon över 10 000 följare i sociala medier som delar hennes liv och erfarenheter. Boka en gripande, rolig och informativ föreläsning med och av Joanna som själv lever med Aspergers syndrom. Hon berättar vad det innebär rent praktiskt i livet för henne. Du som har diagnosen eller har en närstående som lever med den kommer känna igen dig. Du kommer även få andra infallsvinklar på hur livet faktiskt fortsätter trots svårigheter. Att det går att leva gott och rikt även med en bokstavskombination.
Olika vinklar
Joanna föreläser över hela landet och har bland annat blivit bokad av kommuner, regioner, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, rättspsykiatrin, Svenska kyrkan, organisationen Min stora dag, skolor, bibliotek, idrottsföreningar och fackförbund. Alla kan lyssna på hennes föreläsningar och de kan anpassas efter kundens önskemål. Här hittar du fler tidigare samarbetspartners.
Joanna utgår alltid från sin livsresa i sina föreläsningar men här är några ämnen hon kan gå in extra på:
- Hennes skolgång
Vilket stöd fick hon och vilket stöd hade hon behövt för att klara skolan på samma villkor som sina klasskompisar. - Hennes erfarenheter av psykiatrin
Både som barn och vuxen. - Mediciner och dess biverkningar
- Att ha träning som medicin
FaR- Fysiskaktivitet på recept. - Erfarenheten av att vara en del av idrotten
Tävla i skytte ochha en NPF-diagnos. - Stöd och hjälpmedel
Vilka hjälpmedel använder hon och vilket stöd har hon fått av kommunen/LSS och vad har det betytt för henne? (Boendestöd, kontaktperson och ledsagare.) - Vägen ut i arbetslivet och hela vägen till egen företagare
Min erfarenhet av Samordningsförbund och stödet jag fått av myndigheterna.