Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 FÖRELÄSNINGAR – Aspiepower Media
Aspiepower Media

FÖRELÄSNINGAR

 

Foto: Fredrik Karlsson/SolstaFoto

Föreläsningar om att inte fungera som normen

Vi pratar om det, vi skriver om det men vet vi egentligen vad Aspergers syndrom och andra psykiatriska diagnoser faktiskt innebär för personen som lever med det? Eller hur det är för de som lever i närhet med personen?

Allting började med en blogg

Allting startade med en blogg 2010 och dag har hon över 10 000 följare i sociala medier som delar hennes liv och erfarenheter.Boka en gripande, rolig och informativ föreläsning med och av Joanna som själv lever med Aspergers syndrom. Hon berättar vad det innebär rent praktiskt i livet för henne. Du som har diagnosen eller har en närstående som lever med den kommer känna igen dig. Du kommer även få andra infallsvinklar på hur livet faktiskt fortsätter trots svårigheter. Att det går att leva gott och rikt även med en bokstavskombination.

Vill öka öppenheten kring psykisk ohälsa

Hon vill med sin föreläsning öppna upp för omvärlden kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. Genom att dela med sig av sina erfarenheter slår hon hål på myter och berättar öppenhjärtigt om sin uppväxt i lilla Hagfors och hur hennes syn på livet förändrats av att få en diagnos.

Foto: Fredrik Karlsson/SolstaFoto

Olika vinklar

Joanna föreläser över hela landet och har bland annat blivit bokad av kommuner, regioner, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, rättspsykiatrin, Svenska kyrkan, organisationen Min stora dag, skolor, bibliotek, idrottsföreningar och fackförbund. Alla kan lyssna på hennes föreläsningar och de kan


Joanna utgår alltid från sin livsresa i sina föreläsningar men här är några ämnen hon kan gå in extra på:

 anpassas efter kundens önskemål.

 • Hennes skolgång
  Vilket stöd fick hon och vilket stöd hade hon behövt för att klara skolan på samma villkor som sina klasskompisar.

 • Hennes erfarenheter av psykiatrin
  Både som barn och vuxen.

 • Mediciner och dess biverkningar

 • Att ha träning som medicin
  FaR- Fysiskaktivitet på recept.

 • Erfarenheten av att vara en del av idrotten
  Tävla i skytte ochha en NPF-diagnos.

 • Stöd och hjälpmedel
  Vilka hjälpmedel använder hon och vilket stöd har hon fått av kommunen/LSS och vad har det betytt för henne?  (Boendestöd, kontaktperson och ledsagare.)

 • Vägen ut i arbetslivet och hela vägen till egen företagare
  Min erfarenhet av Samordningsförbund och stödet jag fått av myndigheterna.