Joannas föreläsningar

föreläsning om att leva med Aspergers syndrom

Vi pratar om det, vi skriver om det. Men vet vi egentligen vad Aspergers syndrom innebär för personen som lever med det och för de som lever i närhet med personen?

Joanna driver sin blogg www.joannahalvardsson.se och har med den nått många följare som delar hennes liv och erfarenheter.

Boka en gripande, rolig och informativ föreläsning med och av Joanna som själv lever med Aspergers syndrom. Hon berättar vad det innebär rent praktiskt i livet för henne. Du som har diagnosen eller har en närstående som lever med den kommer känna igen dig. Men även få andra infallsvinklar på hur livet faktiskt fortsätter och går att leva gott och rikt även med en bokstavskombination.

OM FÖRELÄSAREN:

Joanna Halvardsson är 30 år och är bosatt i Karlstad. Hon fick diagnosen Aspergers syndrom vid 16 års ålder och hade en jobbig skolgång med klippkort på psykiatrin och försökte ta sitt liv åtta gånger. Efter 13 år med psykisk ohälsa har hon hittat tillbaka till livet, utbildat sig till journalist och driver i dag eget företag. Hon åker land och rike runt för att dela med sig av sin berättelse för att hjälpa andra.

Hon vill med sin föreläsning öppna upp för omvärlden kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. Genom att dela med sig av sina erfarenheter slår hon hål på myter och berättar öppenhjärtigt om sin uppväxt i lilla Hagfors och hur hennes syn på livet förändrats av att få en diagnos.

Sommaren 2015 fick Joanna även diagnosen Bipolär sjukdom typ 2.
Joanna är även attitydambassadör för Hjärnkoll.

KOMMANDE FÖRELÄSNINGAR:

12/9 Karlstad, läs mer och boka biljett här!
29/9 Karlstad, sluten
10/10 Karlskoga, sluten
10/11 Karlstad, sluten
22/11 Jönköping, mer info kommer inom kort.

 

 


 PRISER: 

Maila mig på info@joannahalvardsson.se för frågor och prisuppgifter.
Föreläsningen kan anpassar helt efter kundens önskemål.


FÖRELÄSNINGAR MED OLIKA TEMAN:

Min livshistoria

Från trasig 14 åring, X antal år med psykisk ohälsa, 9 självmordsförsök till egen företagare och prisad föreläsare. Denna föreläsning innehåller delar av alla punkter nedan.

Min skolgång

Vilket stöd fick jag och vilket stöd hade jag behövt för att klara skolan på samma villkor som mina klasskompisar. Hur hade man kunnat bemöta mig på ett bättre sätt.  Jag kan genom min föreläsning hjälpa er att med enkla metoder och lösningar anpassa skolan för barn med särskilda behov och öka förståelsen.

Min resa ut i arbetslivet –

Vilket stöd fick jag från arbetsförmedlingen, försäkringskassan, kommunen och landstinget som gjorde att jag tog mig ut i arbetslivet. Hur hade man kunnat bemöta mig på ett bättre sätt.

Min erfarenhet av vården, både den vanliga vården och psykiatrin –

Hur har jag blivit bemött och hur hade jag velat bli bemött.

Att vara aktiv inom idrotten och ha en NPF-diagnos 
Jag berättar om hur jag upplevde att det var att ha en NPF-diagnos och vara aktiv inom idrotten på elitnivå. Hur skyttet blev min rehabilitering. Hur ledarna kunde ha gjort annorlunda så jag känt mig delaktig på samma villkor som mina klubbkompisar.
Läkemedel vid psykisk ohälsa- oönskade effekter –

Jag berättar om mina erfarenheter av medicinering vid psykisk ohälsa. Om hur biverkningarna som kom som ett brev på posten påverkade mig. Hur  alla mediciner sattes ut så vi hittade rätt dos och tillbaka till livet.

TIDIGARE SAMARBETSPARTNERS:

Svenska kyrkan Hagfors
Svenska kyrkan, Grava församling
Svenska kyrkan Forshaga- Munkfors
Kriminalvården/frivården Karlstad
Arbetsförmedlingen Karlstad
Företagsalongen, Karlstad
Temagruppen unga i arbetslivet


Fyrbodals komunalförbund
Lernia, Nässjö
Landstinget i Värmland
Rättspsyk i Kristinehamn
Hjälpmedelsnämden, Värmland
Kirurgmottagningen CSK

Medborgarskolan, Örebro
Medborgarskolan Värmland
Karlstad universitet
Molkoms Folkhögskola
Karlskoga Folkhögskola
Mora Folkhögskola
Fellingsbro Folkhögskola
Segeltorpsskolan, Huddinge
Carlforsska Gymnasiet, Västerås
Hacklehemsskolan, Kristinehamn
Husensjö skola, Helsingborg


Funka för livet
INDA support Karlstad
B-you festivalen, Forshaga
Insidan, Sundsvall
Föreningen UBUNTU, Sundsvall
RSMH Kalstasola
Sociala kunskapsbanken i Värmland
Specialpedagogiska skolmyndigheten

 

Smålandsidrotten
SISU Västerbotten
Sörmlandsidrotten
SISU Idrottsutbildarna
Parasport Västerbotten
Special Olympics Sweden


Umeå kommun
Hagfors kommun
Karlstad kommun
Vetlanda kommun
Forshaga kommun
Filipstads kommun
Bengtsfors kommun

Torsby kommun
Sunne kommun
Munkfors kommun
Arvika kommun
Sundsvall kommun
Hammarö kommun
Jönköping kommun
Kristinehamn kommun

Platea AB
IOGT-NTO, Hagfors
Autism konsult Magnusson -Lind AB
Autism och Asperger föreningen Värmland
Attention Uddevalla
Region Värmland
Hagfors bibliotek
Filipstads bibliotek
Säffle bibliotek
Grums bibliotek

Finsam Samordningsförbundet-Malmö
Finsam Samordningsförbundet- Karlskoga
Finsam Samordningsförbundet- Samspelet
Finsam Samordningsförbundet- Landskrona
Finsam Samordningsförbundet- Safanstorop
Finsam Samordningsförbundet-Västerdalarna
Finsam Samordningsförbundet-Södra Dalarna
Finsam Samordningsförbundet- Göteborg Väster
Finsam Samordningsförbundet- Norra Örebros län
Finsam Samordningsförbundet- Arvika- Charlottenberg
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhälletsfrågor


RÖSTER OM FÖRELÄSNINGEN:

Alla som jobbar med barn och ungdomar borde få möjligheten att följa med Joanna på hennes resa genom att höra hennes föreläsning. En föreläsning där Joanna berättar utifrån sin verklighet på ett enkelt sätt om sina erfarenheter hur vardagen har sett ut för henne. Jag får ännu en gång bekräftat hur dåligt vårt samhälle är att ta till vara på alla människors olikheter. Det finns ibland enkla metoder och lösningar som gör att alla människor kan få utvecklas och få ett bra liv. Jag rekommenderar varmt Joannas föreläsning.
/Anders Rosell, Orsa

 

När man hör Joannas föreläsa och får följa med på hennes resa fram tills i dag, så börjar man fundera väldigt mycket hur detta kan få ske. Joanna berättar på ett intressant sätt hur hennes liv varit och man får följa med på en resa på livets otroligt svåra berg och dalbana. Att få chansen att få höra denna föreläsning har hjälp mig i mitt accepterande av min egen diagnos då Joanna berättar att alla är vi olika men unika på vårt eget sätt.
/Martin

 

Under föreläsningen får man följa med på Joannas på hennes resa från vilsen tonåring till den hela unga vuxna tjej hon är i dag! Hon berättar på ett fängslande vis om hinder och möjligheter hon stött på och tagit sig an under sina 29 år. Joannas föreläsning fick mig att skratta och gråta, den fick mig att känna att allt är möjligt.”
/Rebecka

 

Sörmlandsidrotten och Parasportförbundet möter många idrottsföreningar. Vi ser att det är viktigt att informera och utbilda ledare kring bemötande för ALLA barn och ungdomar inom idrotten. Detta är också välbehövligt för att idrotten ska kunna leva till vad ”Idrotten vill”. Viktigt med kunskap kring hur olika bemötande och tydlighet kan påverka personer med bl a dolda funktionsnedsättningar. Joannas föreläsning ger nya aha-upplevelser och insikt i hur man inom idrotten och skolan kan underlätta för barn och ungdomar bara genom sitt ledarskap. Hon berättar på intressant sätt om sina erfarenheter från skolan och sitt idrottande under sin uppväxt. Joanna har en närhet i sin föreläsning och fångar åhörarna och förflyttar positioner. Föreläsningen passar både för ledare inom idrotten, skolpersonal, föräldrar, anhöriga och aktiva. Efter föreläsningen bär man med sig att vi är alla olika, men unika på vårt eget sätt. En tankeställare kring vad som egentligen är normalt.
/Sussie E, Idrottskonsult/Sörmlandsidrotten