Aspiepower Media

Dag 3 med Litium

Litium

Dag 3 med Litium

I dag är vi inne på dag tre med Litium. Några av er har kommenterat att ni börjat känna skillnad redan efter några dagar. Jag känner mig lugnare och är inte lika arg längre men det är ju svårt att säga om de beror på medicinen eller ej. Jag känner ett lugn men de kan ju också bero på att någon äntligen lyssnar på mig och försöker hjälpa mig.

Första blodprovet

På måndag ska jag ta första blodprovet sen ska öppenvården ringa så får vi se hur vi går vidare. Läkaren har skickat meddelande till dom och påpekat att vi måste höja långsamt. Medicinen kan ge njurproblem och kan göra så man får psoriasis. Jag har ju både njurstensproblematik och psoriasisatrit. Än så länge har jag inte psoriasis i huden och jag vill helst slippa det.

Inga biverkningar

Jag känner än så länge inte av några biverkningar. De vanligaste i början är viktuppgång, skakningar och ökad törst. Jag började köra Viktväktarna igen i dag efter två veckors fusk. Jag hoppas att jag på så sätt ska orka hålla koll på vikten. Dock har jag ju en förmåga att dra på mig massa vätska hela tiden. Men vi får vänta och se det kommer en ny uppdatering om några dagar.


Andra inlägg om Litium:

Insättning: https://www.joannahalvardsson.se/2019/03/19/valkommen-till-mitt-liv-litium/

Dag 8: https://www.joannahalvardsson.se/2019/03/26/dag-8-med-litium/

Två månader: https://www.joannahalvardsson.se/2019/05/18/tva-manader-med-litium/

Fyra månader: https://www.joannahalvardsson.se/2019/07/23/fyra-manader-med-litium/

Litium är slut hos leverantören: https://www.joannahalvardsson.se/2019/07/05/litium-ar-slut-hos-leverantoren/

5 reaktioner på “Dag 3 med Litium

  1. Fortsätt med Viktväktarna! Om du blir törstig, som biverkning av litium, så håll dig till vatten. Du får ta blodprover var tredje månad. Fortsätt med struktur och ordning som du redan är van vid. Försök att ha en god sömn och var noga med att sova från kl 22, stig gärna upp 06.00. Jobba aktivt för att få in återhämtning i din dygnsrytm. Jag har använt litium i 33 år, fick avsluta den behandlingen på grund av litiumnefropati. Vill du fråga mer så har du min epost. Ta dig tid och ge tid för att stabilisera litium till rätt nivå. För mig tog det 8 månader innan vi fann en bra nivå på medicineringen. Som du vet så är varje människa unik! Återkom via epost om du vill. Kramar från mig!

  2. Håller med den andra kommentatören, håll dig till vatten när du blir törstig. Litium är det som gjort att jag lever idag (har bipolär 1), kan tycka det är jobbigt med blodproverna men det är ju bara var tredje månad efter att man hittat rätt dos. Har en biverkning och det är skakiga händer, annars märker jag bara av medicinen på hur jag mår. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *