Home Aspergers syndrom Julklappstips: Shoppa till barn med NPF-diagnos

Julklappstips: Shoppa till barn med NPF-diagnos

by Joanna Halvardsson

Barn med NPF-diagnos

Julklappstips: Shoppa till barn med NPF-diagnos

Det är 18 dagar kvar till julafton. Jag har inte köpt en enda julklapp ännu. Har ni? I det här inlägget så tänkte jag ge er lite julklappstips till dig som ska shoppa till barn med NPF-diagnos. För varför inte passa på att köpa julklappar som kan hjälpa ditt barn att hantera vardagen bättre.


 

Tuggsmycken:

Tuggisar är fantastiskt hjälpmedel för att stressreglera i klassrum, öka fokuset och få ut bitbehovet. Ett beprövat och lovordat hjälpmedel för personer med ADD, ADHD och autism. Här hittar du dom i alla möjliga färger och former.

Balansboll Jordnöt:

Passar perfekt till barn som behöver röra på sig medan de sitter ner. Med denna kan barnet träna balans och förbättra hållningen med ökat fokus och lugn. Kan användas för daglig träning och olika positions- och terapi program men även hemma eller i skolan. Du hittar den här.

 

Pillerillsaker

Tangles och andra pillerillsaker är ett roligt hjälpmedel för barn och vuxna som har svårt att sitta stilla och behöver ständig rörelse och taktil stimulans. Att fingra på en pillerillsaker underlättar koncentrationsförmågan och att fokusera. Fingrandet ökar också finmotoriken och stärker handens rörelser. Du hittar flera varianter här.

Bilder med vardagssysslor från Lilla Margreth:

Många familjer som har barn med autism använder sig av bildstöd. Dessa söta kort med vardagssysslor gör vardagen enklare för ditt barn. Du hittar dem här.

 

Här kan du läsa om vilka hjälpmedel jag har för att underlätta i vardagen.

You may also like

5 comments

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm 1 december, 2017 - 18:55

Vilka bra julklappstips! 😀

Reply
Joanna Halvardsson 3 december, 2017 - 20:29

Kul att du tycker det:)

Reply
Christina 2 december, 2017 - 19:22

Bra julklappstips!

Reply
Joanna Halvardsson 3 december, 2017 - 20:30

Kul att du tycker det:)

Reply
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ 6 december, 2018 - 20:24

Vilka bra tips, såna där för händerna har vi i klassrummet 🙂

Reply

Leave a Comment