Halgåleden

Halgåleden

Halgåleden

Tanken var att jag skulle spendera helgen med min pojkvän. Men han blev sjuk, så jag åkte till Hagfors. Eva undrade om jag ville gå Halgåleden med henne och så fick de bli. Man startar vid Brattfallet som ligger 12 km norr om Ekshärad i Hagfors kommun.

Halgåleden

Halgåleden

Senast i mellanstadiet

Senast jag gick den här leden var när jag gick i mellanstadiet. De enda jag minns var att det var kaos och ösregnade hela dagen haha. Jag vet inte riktigt hur de tänkte när de tog med en mellanstadieklass där hälften hade ADHD till denna plats. Det var ett under att ingen ramlade i haha.

Halgåleden

Väldigt kuperat

Leden är ”bara” 8 km men är väldigt kuperad och det är ganska svår terräng. Stundvis kände jag mig som en bergsget haha. Det tog två och en halvtimme att komma runt men då stannade vi och fikade. Det är kul att se att jag orkar mer än förra året. Det blev en trevlig tur och perfekt väder. Men det var inte bara vi som gillade vädret så vi fick mindre trevligt sällskap i form av två huggisar 😯🐍

Halgåleden
Halgåleden

Kan rekommendera

Det är en väldigt fin led och jag kan rekommendera den om ni har vägarna förbi Hagfors/Ekshärad. Men det är inget för små barn. Vi som vuxna hade svårt att ta oss fram vid vissa partier. Men det finns även en kortare led på 2 km som passar bättre för familjer. Ni kan läsa mer om lederna här. Vill ni göra en liten utflykt utan promenad så kan man bara åka och kolla på vattenfallet.

2 svar på ”Halgåleden

  1. Halgåleden är jättefin. Har gått den flera gånger. Lugn och fin med mycket fin natur. Verkligen avkopplande men som du skriver bitvis rätt kuperad. Är man ovan eller har dåliga ben kan det vara knepigt. Men verkligen superfin led. Sitta vid vindskyddet på toppen av en kulle och se utsikten är fantastiskt. Start och mål vid Brattfallet är helt fantastiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen