Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 1 år med Litium – Aspiepower Media
Aspiepower Media

1 år med Litium

1 år med Litium

1 år med Litium

Tiden går fort när man har roligt. Jag vet inte riktigt om det här året har varit roligt men. Jag firar iallafall 1 år med Litium. I dag är det ett år och två dagar sedan allt kraschade samman. Mitt förhållande hade tagit slut efter sju år och livet vändes upp och ner. Vid liknande perioder så har jag försökt ta mitt liv men den här gången hade jag kommit så långt så insåg att det fanns bättre alternativ. Jag tog med mig pappa och satte mig på psykakuten. Vi fick hota för att jag skulle få hjälp men tillslut bestämde dom sig för att lägga in mig för första gången på tolv år. De blev bara en natt men jag behövde den natten.

Måste testa något nytt

Dagen efter fick jag träffa en läkare och det var jag själv som bad dom om att sätta in Litium. Efter fem år med Seroquel som vi bara höjde och höjde så kände jag att det behövdes något nytt. I dag är jag glad för det beslutet. Litium kan vara det bästa vi gjort. Även om de här året gått lite upp och ner och vi har ändrat medicinen så känns det ändå så rätt. Jag tror också att jag behövt de här året för att känna efter vem jag är utan en partner. För att hitta mig själv.

Börjar gå framåt

Som jag skrev tidigare under veckan så börjar de kännas bättre och bättre för varje dag nu. Fast jag sitter i karantän. Jag tror som sagt att det är  Levaxinet som börjat värka. Så dumt egentligen att en medicin som ska göra att man mår bra psykisk har biverkningar så man mår dåligt psykisk. Jag är dock väldigt glad över att läkaren lyssnade på mig och Carolina och satte in Levaxin fast jag ligger på värdet precis under vart gränsen går. Vi måste också fira att jag klarat ett år utan slutenvård. De är ändå bra jobbat trots de här årets berg och dalbana. Nu siktar vi framåt och hoppas att jag snart mår ännu bättre.


Andra inlägg om Litium:

Insättning: https://www.joannahalvardsson.se/2019/03/19/valkommen-till-mitt-liv-litium/

Dag 3https://www.joannahalvardsson.se/2019/03/20/dag-3-med-litium/

Dag 8: https://www.joannahalvardsson.se/2019/03/26/dag-8-med-litium/

Två månader: https://www.joannahalvardsson.se/2019/05/18/tva-manader-med-litium/

Fyra månader: https://www.joannahalvardsson.se/2019/07/23/fyra-manader-med-litium/

Litium är slut hos leverantören: https://www.joannahalvardsson.se/2019/07/05/litium-ar-slut-hos-leverantoren/

Vi höjer dosen:https://www.joannahalvardsson.se/2019/10/17/hej-depression/

Gå upp i vikt av Litium: https://www.joannahalvardsson.se/2019/10/30/ga-upp-i-vikt-av-litium/

 

4 reaktioner på “1 år med Litium

  1. Intressant läsning! Har själv börjat med litium igen. Jag är fortfarande på insättning men hittills går det bra. Har haft det förut men det gick inte så bra då. Men som man säger andra tider nu. Ska fortsätta följa din resa. Skriver själv om mina diagnoser bland annat bipolär typ 1 om du skulle vara intresserad. Mvh diagnos tanten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *