Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Recept: Bakad sötpotatis med fetaoströra 9SP – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Recept: Bakad sötpotatis med fetaoströra 9SP

Bakad sötpotatis med fetaoströra

Bakad sötpotatis med fetaoströra

I går testade vi en ny rätt, bakad sötpotatis med fetaoströra. Det fanns bara världens största sötpotatisar i affären så vi delade på en. Eftersom de var så stora så blev det 15 smart points per portion. Hittar man små sötpotatisar så kan man få ner det till 9 sp. Sjukt gott var det iallafall.

Ingredienser till fyra portioner:

4 st sötpotatisar
150 gram fetaost (Apetina light)
2 dl Crème Fraiche light
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 kruka persilja (vi tog på burk funkade lika bra)
1 rödlök.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela potatisarna på längden och lägg dom med skalet uppåt på en bakplåtsklädd plåt och baka i ugnen i ca 30-40 minuter. Vänd på dem när det är ca 10-15 minuter kvar.
3. Nu är det dags att göra röran. Ta fetaosten och smula ner den i en skål blanda medCrème Fraiche. Pressa vitlöken och hacka rödlöken och rör ner. Ha i oljan och och kryddorna. Blanda ordentligt, krydda och smaka av.
4. När sötpotatishalvorna är klara lägg på fat och häll över fetaost sen är det dags att njuta av en god måltid.

 

2 reaktioner på “Recept: Bakad sötpotatis med fetaoströra 9SP

 1. Äntligen är jag tillbaka i bloggvärlden och hittat tillbaks till ditt liv. Du minns mig nog inte, men jag bloggade på blogg.se förrut som sandibrandi (tror jag det var) och vi följde varandra lite där.
  Jag följer dig på insta också, men det är roligare att läsa bloggar, kan följa dig på ett annat sätt.
  Tillbaks till ditt blogginlägg ?
  Tänk om jag också klarade av att äta sötpotatis, men jag mår illa av smaken ? men det ser supergott ut.

 2. Äntligen är jag tillbaka i bloggvärlden och hittat tillbaks till ditt liv. Du minns mig nog inte, men jag bloggade på blogg.se förrut som sandibrandi (tror jag det var) och vi följde varandra lite där.
  Jag följer dig på insta också, men det är roligare att läsa bloggar, kan följa dig på ett annat sätt.
  Tillbaks till ditt blogginlägg ?
  Tänk om jag också klarade av att äta sötpotatis, men jag mår illa av smaken ? men det ser supergott ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *