Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 6 år med bipolär sjukdom på papperet – Aspiepower Media
Aspiepower Media

6 år med bipolär sjukdom på papperet

6 år med bipolär sjukdom på papperet

I dag firar jag 6 år med bipolär sjukdom. Ja i alla fall på papperet. När jag fick diagnosen den 28 september 2015 hade jag haft den i 12 år utan att veta om det. 🤔

Skrämmande för många

Att få en psykisk sjukdom är nog skrämmande för många. Men för mig var det en lättnad. Så här skrev jag på min blogg några timmar efter sista läkarsamtalet.

”Jag hade rätt, jag har Bipolär sjukdom!

I dag sattes diagnosen Bipolär sjukdom typ 2, på öppenvårds psykiatrin i Karlstad. Jag känner en lättnad. Jag kanske borde känna en rädsla eller vara ledsen. Jag har trots allt en obotlig psykisk sjukdom. Men jag känner bara lättnad. Äntligen förstår jag varför det i bland blir så tokigt. Äntligen förstår andra varför jag ibland beter mig som jag gör. Det öppnas nya dörrar och jag kan få hjälp med hur jag ska hantera min sjukdom. Äntligen kan jag få lite lugn. En Facebookvän skrev för ett tag sedan att Bipolär sjukdom är en helvetets sjukdom. Mitt liv är inte ett helvete. Det kommer aldrig få bli ett helvete. Visst har sjukdomen ställt till med tokigheter i mitt liv.
Men under mina hypomaniska perioder har jag även ställt till med MÅNGA BRA tokigheter. Tokigheter jag inte vill vara utan.

Jag är Joanna.
Jag är journalist.
Jag är föreläsare.
Jag är bloggare.
Jag är dotter.
Jag är kusin.
Jag är flickvän.
Jag är matte.
Jag är granne.
Jag är en speedwaynörd.
Jag är en Dregenfantast.

Jag är en jävla massa saker men jag ÄR inte Bipolär.
Jag lever med Bioplär sjukdom och livet blir vad man gör det till. Mitt liv kommer ALDRIG att bli ett helvete. Nu kör vi, mot nya äventyr!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *