Aspergers syndrom Bipolär sjukdom typ 2 Psykisk ohälsa

Jag får sjukersättning!

Plötsligt ändras saker snabbt… JAG FÅR SJUKERSÄTTNING!!!

I går skrev jag ett inlägg om ovissheten och stressan av att inte veta om jag kommer få sjukersättning eller ej. En halvtimma efter jag tryckte på publicera så ringer pappa och säger att min handläggare på Försäkringskassan hade ringt. De ringer honom för att vi skrivit en fullmakt för att jag inte orkar prata med dem. JAG FÅR SJUKERSÄTTNING PÅ 50%. Det behövdes inget tjafs, ingen överklagan, inget slöseri på energi, inga fler läkarintyg. Äntligen är det över!

Vissa kanske tycker att det är sjukt att jag jublar över att få halv sjukpension. Ni är troligen friska personer som inte vet hur systemet fungerar. Hur jobbigt det är att hela tiden bli ifrågasatt fast man kämpar på så hårt man kan, för att fungera så bra som möjligt. Det är bara de närmaste som ser hur hårt det tar när man kraschar för att man försökt för mycket. Hur lång vägen tillbaka är efter en krasch. Bara för att man har försökt att passa in i mallen som vårt samhälle har. Det känns sjukt skönt att äntlig få ha en vardag som ”vanliga” människor har. Utan att behöva vara rädd för att krascha för man måste prestera mer än vad man klarar av för att få ekonomin att gå ihop.

Tack Försäkringskassan för att jag äntligen kan få ett lugn!

Jag får sjukersättning

Baby, vi får nog ta och fira det här med en stickis!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
  30 januari, 2018 at 08:46

  Åh så härligt för dig :). Grattis!

 • Reply
  N
  30 januari, 2018 at 10:53

  Grattis Joanna! ??

 • Reply
  Anna Lundberg
  30 januari, 2018 at 11:29

  Men så skönt Joanna!
  Att slippa bråk och tjafs och drama är så bra. Att dom konkret kan bedöma fakta och svara mot det.
  Är glad för din skull <3

 • Reply
  Stina
  30 januari, 2018 at 11:34

  Åh jag blir genuint lycklig för din skull! Kram!

 • Reply
  ellenlundis
  30 januari, 2018 at 15:26

  Hurra!! Grattis! Åh vad skönt för dej! 🙂

 • Reply
  Johanna
  2 februari, 2018 at 16:24

  Åh, vad härligt att det löste sig så bra!! 😀 Jag förstår verkligen att du blev lättad! Jag vet själv hur det är att inte orka jobba heltid och vet hur lättad man kan känna sig när man, under en längre eller kortare period, får ekonomiskt stöd från Försäkringskassan så att man slipper jobba mer än man orkar. Man ska ju inte behöva gå in i väggen. Stort grattis till att du nu slipper oroa dig!!

Leave a Reply