Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Halvvägs i ADHD-utredningen – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Halvvägs i ADHD-utredningen


I samarbete med Uredningskompaniet


ADHD-utredningen

Har fått landa lite

Nu har det gått några dagar sedan jag var i Stockholm och jag har fått landa lite. Vi startade dagen vid 08.30 och det var ett fullproppat schema. Jag har många gånger hört orden ”Sådana där utredningar är på löpande band. Man får en diagnos på tio minuter”. Det här var andra gången jag gjorde en neuropsykiatriskutredning. Den första var när jag fick Asperger som 15 åring. Ingen av utredningarna har varit på löpande band utan noga utförda.

Många tester

Först på schemat stod Skattningsformulär. Där fick jag fylla i hur jag är i olika situationer, hur jag upplever saker och hur jag är känslomässigt. Steg två var begåvningstetning där fick jag göra massa olika tester. Som tex lägga klossar på ett viss sätt, svara på samhällsfrågor mm. Vi kom fram till att jag är sämst på att räkna matte i huvudet. Har jag talen framför mig så funkar de men inte i huvudet.  Jag har aldrig kunnat lära mig multiplikationstabellen, det är helt omöjligt att få in den i huvudet.

Intervju och skattning

Sista testet innan lunch blev uppmärksamhetstestning, då fick jag sitta vid en dator och testa min uppmärksamhet under 15 minuter. Det var riktigt svårt och kändes som världens längsta kvart. Sen blev det en timmas paus sen var det dags för intervju där jag fick berätta om hur mitt liv varit. Både hur jag är i dag och hur jag var som barn. Sista passet blev skattning. De sa massa påståenden så skulle jag berätta om det stämde på mig, både när jag var vuxen och barn.

ADHD-utredningen
Jag med den lilla BUP-journalen i handen.

Halvvägs i ADHD-utredningen

Jag klev ut från kontoret vid 15-tiden, det blev en lång och intensiv dag. Hjärnan kändes helt fullproppad men det var ändå en intressant och trevlig dag. Nu är vi halvvägs i ADHD-utredningen. Nu ska de läsa igenom hela min BUP-journal, haha de har lite att göra. Jag har även begärt ut bipolärutredningen från öppenvårdspsykiatrin, så de även kan kika på den. Dom kommer även ringa och prata med min familj om hur dom upplevde mig som barn och hur de upplever mig i dag.

Tillbaka om några veckor

Om några veckor ska jag dit igen fast till Skövde den här gången. Utredningskompaniet finns nämligen i Stockholm, Borlänge och Skövde. Då kommer jag troligen få reda på om jag får en diagnos eller ej. Ju mer utredningen går så får jag mer och mer känslor av att de kommer bli ADHD. Jag försöker läsa av dom och vad dom tänker men de är helt neutrala. Så det ska bli väldigt spännande att få resultatet.

Har filmat

Jag har filmat under ADHD-utredningen, så inom kort kommer komma upp en video på Instgram. Aspiepower media heter jag där om ni vill följa mig, så ni inte missar något. Så länge så bäddar jag in den första videon här, där jag berättar om tankarna och känslorna innan utredningen.

 

4 reaktioner på “Halvvägs i ADHD-utredningen

  1. Gör man alltid en separat utredning för varje enskild diagnos? Skulle det inte gå snabbare och vara bättre att utreda för flera alternativ när man ändå håller på? 🤔

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *