Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 I morgon startar min ADHD-utredning – Aspiepower Media
Aspiepower Media

I morgon startar min ADHD-utredning


I samarbete med Utredningskompaniet


ADHD-utredning

I morgon startar min ADHD-utredning

Jag ligger på ett hotellrum i Stockholm. I morgon är det nämligen dags att starta min ADHD-utredning. Det ska bli så spännande och roligt att se vad de kommer fram till. Jag skulle gissa på att jag ligger precis i mitten av att få eller inte få diagnosen. Jag uppfyller många kriterier men frågan är om jag uppfyller nog många för att få en diagnos. Sen är det ju lite svårt att veta vad som är vad, eftersom jag redan har två diagnoser och de är ju släkt med varandra och liknande symtom.

Ett aktivt barn

För att få en ADHD-diagnos så ska man ha haft symtom som barn. Jag och mina föräldrar har delade åsikter om det. Jag upplevdes som ett snällt och lugnt barn. Samtidigt som jag var ett aktivt barn. Jag tränade gymnastisk minst nio timmar i veckan. Jag gick från gymnastiken direkt till dans. Sen spelade jag keyboard, åkte slalom och tävlade i skytte. Så även om jag var lugn så var de full rulle.

Rastlös

Jag har också alltid varit ett rastlöst barn. I hela mitt liv har jag skakat med benen, pillat på saker och tuggat sönder alla pennorna i skolan. När vi varit utomlands så har jag spenderat större delen av semester i polen och jag var mer under utan än över. Stod jag inte på händer så simmade jag fram och tillbaka under vatten och pappa fick ta tid. Så jag var en lugn och snäll tjej men med mycket spring i benen. Jag var inget typiskt ”ADHD-barn” men jag tror att många tjejer är precis så och har de mer på insidan.

Tappar bort saker

Andra symtom som stämmer är Jag tappar bort saker hela tiden, nycklar, mobilen och tom glasögonen som jag hittar på min näsa.  känsloutbrott, dock är ju det också en del av bipolär sjukdom. Ja det är en hel del som stämmer. Nu ska jag snart försöka sova lite så jag är pigg och redo i morgon. Jag kommer få träffa en psykolog för intervju och sen en kurator för intervju, skattning och frågor.

3 reaktioner på “I morgon startar min ADHD-utredning

  1. Förstår att det måste vara svårt att skilja på de olika diagnoserna. Precis lika med mina som ligger nära bipolär och add. Utredningarna visar dock ”bara” min kroniska depression. Hoppas det går bra för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *