Aspergers syndrom Bipolär sjukdom typ 2 Psykisk ohälsa Vardag

Nu kan man köpa tyngdtäcken på Clas Ohlson

 

Nu kan man köpa tyngdtäcken på Clas Ohlson

Ett av mina viktigaste hjälpmedel

Ett av mina viktigaste hjälpmedel är mitt tyngdtäcke. I 10 år hade jag ett kedjetäcke på 10 kg sedan några år tillbaka så har jag ett fibertäcke på 6 kg. För den som inte vet vad ett tyngdtäcke är så är tanken att det ska ska hjälpa till att komma till ro. Trycket från täcket frigör bra hormoner i kroppen.

Olika i olika landsting

De flesta landsting ger ut täckena som hjälpmedel. Dock finns det några som inte gör det tex Örebro län. Där får man köpa täcket själv och de kostar mellan 6000-10 000 kronor. Vilket är ganska mycket pengar när många av dom som behöver täcket är sjukskrivna och inte har en bra inkomst.

Nu kan man köpa tyngdtäcken på Clas Ohlson

Jag blev glad när jag nåddes av nyheten att det nu går att köpa en version av tyngdtäcken på Clas Ohlsson. Där kostar dom bara 1795-2095 kronor. Ett bra alternativ om man inte har råd att köpa de dyra. Täcket finns i 5 kg, 7kg, 9kg och 11 kg vikt. Jag har själv testat den här modellen på en mässa och jag är lite sugen på att köpa ett för att ha hos mamma och pappa. Läs mer om täcket här.

 


Här kan du läsa min recension av täcket.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Marie
  26 oktober, 2018 at 19:15

  Du skriver att du kanske ska köpa ett tyngdtäcke på Clas Ohlson, får jag fråga vilken vikt du tänker köpa? Jag funderar på att köpa ett åt min son som inte har testat något täcke ännu. Vi bor i Örebro och får tyvärr inte något täcke som hjälpmedel 🙁

  • Reply
   Joanna Halvardsson
   27 oktober, 2018 at 15:58

   Under infon om täcket står det: ”Vilken vikt på täcket passar dig? Välj ett täcke som motsvarar 10 % av din kroppsvikt. Om du t.ex. väger 70 kg, välj ett täcke som väger 7 kg. Detta är endast en rekommendation, eftersom det är individuellt om man föredrar lättare eller tyngre täcken.”

 • Reply
  Moa
  4 november, 2018 at 21:33

  Tack för tipset! Jag har redan ett tyngdtäcke av annat märke hemma, men jag köpte ett täcke att ha hos mina föräldrar. Jag har bara sovit en natt än så länge men då kändes det toppen! Jag köpte 7 kg och det var tunnare än jag förväntade mig, så det var en positiv överraskning.

  • Reply
   Joanna Halvardsson
   4 november, 2018 at 21:44

   Ja dom är lite tunnare. Mitt vanliga väger 6 kg så beställde ett på 5 kg nu. De är ju tunnare men jag tyckte att ”kulorna” kändes mer.

 • Reply
  vera
  13 april, 2019 at 11:52

  Hejsan!
  om en person väger mer än 70 kg närmare 90 kg. vad ska man ha för vikt på täcket då?:) 9 kg? 10 kg?

  • Reply
   Joanna Halvardsson
   13 april, 2019 at 15:37

   På hemsidan står det: Välj ett täcke som motsvarar 10-15 % av din kroppsvikt. Om du t.ex. väger 70 kg, välj ett täcke som väger 7 kg. Detta är endast en rekommendation, eftersom det är individuellt om man föredrar lättare eller tyngre täcken.

 • Reply
  Tyngdtäcken bäst i test - Jag är inte dum i huvudet!
  16 december, 2021 at 12:52

  […] jag skrev detta inlägg om att Clas Ohlsson börjat sälja tyngdtäcken så hade jag ingen aning om hur populärt inlägget […]

Leave a Reply