Aspiepower Media

Nu kan man köpa tyngdtäcken på Clas Ohlson

 

Nu kan man köpa tyngdtäcken på Clas Ohlson

Ett av mina viktigaste hjälpmedel

Ett av mina viktigaste hjälpmedel är mitt tyngdtäcke. I 10 år hade jag ett kedjetäcke på 10 kg sedan några år tillbaka så har jag ett fibertäcke på 6 kg. För den som inte vet vad ett tyngdtäcke är så är tanken att det ska ska hjälpa till att komma till ro. Trycket från täcket frigör bra hormoner i kroppen.

Olika i olika landsting

De flesta landsting ger ut täckena som hjälpmedel. Dock finns det några som inte gör det tex Örebro län. Där får man köpa täcket själv och de kostar mellan 6000-10 000 kronor. Vilket är ganska mycket pengar när många av dom som behöver täcket är sjukskrivna och inte har en bra inkomst.

Nu kan man köpa tyngdtäcken på Clas Ohlson

Jag blev glad när jag nåddes av nyheten att det nu går att köpa en version av tyngdtäcken på Clas Ohlsson. Där kostar dom bara 1795-2095 kronor. Ett bra alternativ om man inte har råd att köpa de dyra. Täcket finns i 5 kg, 7kg, 9kg och 11 kg vikt. Jag har själv testat den här modellen på en mässa och jag är lite sugen på att köpa ett för att ha hos mamma och pappa. Läs mer om täcket här.

 


Här kan du läsa min recension av täcket.

7 reaktioner på “Nu kan man köpa tyngdtäcken på Clas Ohlson

  1. Du skriver att du kanske ska köpa ett tyngdtäcke på Clas Ohlson, får jag fråga vilken vikt du tänker köpa? Jag funderar på att köpa ett åt min son som inte har testat något täcke ännu. Vi bor i Örebro och får tyvärr inte något täcke som hjälpmedel 🙁

    1. Under infon om täcket står det: ”Vilken vikt på täcket passar dig? Välj ett täcke som motsvarar 10 % av din kroppsvikt. Om du t.ex. väger 70 kg, välj ett täcke som väger 7 kg. Detta är endast en rekommendation, eftersom det är individuellt om man föredrar lättare eller tyngre täcken.”

  2. Tack för tipset! Jag har redan ett tyngdtäcke av annat märke hemma, men jag köpte ett täcke att ha hos mina föräldrar. Jag har bara sovit en natt än så länge men då kändes det toppen! Jag köpte 7 kg och det var tunnare än jag förväntade mig, så det var en positiv överraskning.

  3. Hejsan!
    om en person väger mer än 70 kg närmare 90 kg. vad ska man ha för vikt på täcket då?:) 9 kg? 10 kg?

    1. På hemsidan står det: Välj ett täcke som motsvarar 10-15 % av din kroppsvikt. Om du t.ex. väger 70 kg, välj ett täcke som väger 7 kg. Detta är endast en rekommendation, eftersom det är individuellt om man föredrar lättare eller tyngre täcken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *