Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Du är inte ensam – Joakim Lundell – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Du är inte ensam – Joakim Lundell

Du är inte ensam - Joakim Lundell

Du är inte ensam – Joakim Lundell

När jag var på semester så passade jag på att läsa Joakim Lundell’s senaste bok Du är inte ensam. Boken är uppföljare till hans första bok Monster och handlar om hans diagnoser ADD och Aspergers syndrom. Jag hade stora förväntningar på den här boken men jag blev lite besviken. Jag tycker att den första var bättre.

Funktionsnedsättning eller handikapp?

Han skriver mycket bra om sina diagnoser och lyfter styrkor. Jag stör mig dock på att han använder ordet handikapp när han pratar om diagnoserna. Jag är allergisk mot det ordet för jag tycker inte att neuropsykiatriska diagnoser behöver vara ett handikapp. Jag använder själv ordet funktionsnedsättning, för jag har nedsättningar/svårigheter pga min diagnos men jag är inte handikappad. Det är som allt bra han skriver om diagnoserna blir nedsmutsat när han väljer att använda ordet handikapp. Det kanske är bara är jag som känner så jag vet inte riktigt. Vet att det är andra som tycker samma sak om funktionsnedsättning och istället säger funktionsvariation, men det ordet kan jag inte ens säga utan att slå knut på tungan.

Måste finnas bättre exempel

En annan sak jag hackade upp mig på och inte riktigt förstår är varför han berättar om hur han piercat snoppen i helt kapitel. Jag förstår tanken bakom. Att han vill visa att hans diagnoser gör att han är impulsiv och inte har ett konsekvenstänk. Dock tycker jag att det måste finnas bättre exempel att ta upp än just detta med tanke på att hans största målgrupp är barn/ungdomar. I det stora hela var boken okej men tycker inte att den gav mig så mycket hade det inte varit just Joakim Lundell som skrivit boken så tror jag inte den hade blivit en storsäljare, namnet ger mer än innehållet.

Fick ett signerat ex
Fick ett signerat ex

5 reaktioner på “Du är inte ensam – Joakim Lundell

  1. Jag läste den också nyligen och håller med om att Monster var bättre. Då förra boken kom ut förklarade han något att målgruppen för boken inte är menad för barn p.g.a innehållet. Tror att det var samma med denna bok.

    1. Jo fast hans största målgrupp är barn/unga och de kommer självklart köpa boken även om den är riktad till dom. Jag tycker att han har ett ansvar som influencer att bemöta sin målgrupp på bästa sätt.

  2. Tack för din recension. Jag har läst Monster och tyckte den var helt ok men inte mera. Jag har funderat lite på uppföljaren men nu tror jag att jag ska avstå från att läsa den.
    Tack för din fina blogg och kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *