Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Viktuppgång vid psykisk ohälsa – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Viktuppgång vid psykisk ohälsa

Viktuppgång vid psykisk ohälsa

Jag har ätit mediciner mot psykisk ohälsa sedan jag var 14 år. Jag har testat många sorter för att jag är så känslig mot biverkningar. En av de vanligast biverkningar som dessa mediciner har är viktuppgång. Jag har skrivit om de här tidigare. Hur jag gick upp 30 kg på 1,5 månad 2007. Hur jag sen med hjälp av Viktväktarna gick ner de 30 kilorna igen.

Pest eller kolera

Viktuppgång vid psykisk ohälsa är lite som att välja mellan pest eller kolera. Man får välja mellan att äta medicin och må bra och köpa att man går upp lite i vikt. Eller välja att strunta i medicinen och inte gå upp i vikt men då må dåligt psykiskt. Jag måste ha mina mediciner för att överleva. Jag skiter i om jag väger 65 kg eller 75 kg, så länge som jag mår bra. Men det får inte dra i väg.

Struntar i vikten bara jag mår bra

När de satte in Seroquel igen sommaren 2015 så började jag stiga lite i vikt igen. När de höjde den ännu mer i höstas så fick jag mer sug efter godsaker och drar på mig massa vätska. Därför tänker jag sätta ner foten nu och säga stopp. Så from i dag blir jag medlem hos Viktväktarna igen. Pausade mitt medlemskap för någon månad sedan eftersom jag ändå inte följde programmet. Känns ju inte som julen är den bästa perioden att börja haha.

Ska börja gå på mötena

Jag har tänkt bli riktig medlem nu och gå på mötena, för det ger så mycket mer. Jag tror att jag skärper mig mer om någon håller koll på mig för de senaste åren har jag hoppat upp och ner.  Jag måste komma in i rutinerna igen. Jag skulle vilja gå ner 5-10 kg, men är nöjd om jag går ner runt 5, så jag är innanför 70 kg igen (är 168cm lång). Så i dag börjar mitt nya liv (igen) vi får hoppas att jag håller det den här gången. Nu är det ett nytt år fyllt med nya möjligheter!

Viktuppgång vid psykisk ohälsa

2 reaktioner på “Viktuppgång vid psykisk ohälsa

  1. Bättre att gå upp i vikt än att psyket havererar som kan medföra att man gör saker som ställer till med skada för både en själv och andra, då dör jag hellre tidigt än att jag skulle riskera att balla ur och kanske skapa problem för mig och många andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *