Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Läkaren behandla mig annorlunda för att jag har Asperger – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Läkaren behandla mig annorlunda för att jag har Asperger

Spännings huvudvärk

Vakna upp med sprängande huvudvärk även i dag så valde att stanna hemma från jobbet och ringa vårdcentralen. Det gick smidigt i dag, blev först i telefonkön så fick bara vänta 30 sek och sen fick jag en till läkaren 40 min senare.

Kaos på vårdcentralen

På vårdcentralen var det kaos för deras datasystem hade kollapsat så de inte  kunde göra något. Eftersom jag skulle till jouren så fanns det ju inte så många läkare att välja på. Så läkaren fick en lapp med mitt personnummer på så när hon tog emot mig hade hon noll info om mig och visste inte ens vad jag sökte för.Då behandla hon mig som vilken patient  som helst tills jag tog av mig jackan och hon såg min tröja som det står “Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom” på.

Läkaren behandla mig annorlunda för att jag har Asperger

Hon kommentera det aldrig men det blev ganska tydligt att hon helt plötsligt börja bete sig på ett annat sätt. Hon såg tröjan mitt i en rörelse när hon skulle göra ultraljud på bihålorna och stannar till några sekunder och man ser hur hon läser sen tvärstannar hon med armen 10 cm från mitt ansikte och säger “Jag kanske borde berätta vad jag ska göra, jag kommer kladda ner ditt ansikte nu och det kan kännas lite obehagligt”. Något hon antagligen inte hade tänkt på att hon borde säga om hon inte hade sett tröjan och förstod att jag kan ha problem med att andra människor tar i mig och att jag vill veta vad som händer.

Borde hon inte behandla alla lika?

Jag gillar läkare som är förstående och försöker anpassa sig så undersökningen ska bli så bra som möjligt för mig. Fast  borde hon inte berätta för alla patienter oavsett diagnos vad hon ska göra? För man kan ju ha behov av att vilja veta det även om man inte har Aspergers syndrom.

Bihåleinflammation

Diagnosen blev till slut Bihåleinflammation i de högre bihålorna. Hon trodde inte alls att det var migrän då jag inte har bultande huvudvärk utan tryckande. Och jag har ju sökt flera gånger de senaste månaderna för besvär i bihålorna. När det är i de övre så finns det inte så mycket att göra, då antibiotika int hjälper så fick order om att vila men försöka leva på som vanligt. Det kan ta några veckor men det ska läka ut av sig själv. Så nu ska jag gå och bädda ner mig i sängen igen.

IMG_5075.JPG

Snön vräkte ner när jag gick till vårdcentralen Karlstad har fått ett vitt täcke över sig igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *