Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Kommer jag stå utan inkomst om en månad? – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Kommer jag stå utan inkomst om en månad?

Den magiska gränsen

Det är 37 dagar kvar till den stora dagen, jag blir 30 år. Jag har mest ångest över att fylla 30. Inte för att jag blir äldre utan för att jag inte har någon aning om vad Försäkringskassan har för planer för min framtid. 30 år den magiska gränsen, aktivitetsersättningen tar slut och man får söka om sjukersättning. (Det som tidigare hette sjukpension)

Kommer jag stå utan inkomst om en månad?

Jag har skrivit om det här tidigare, om ångesten Försäkringskassan skapar pga av ovissheten. (Läs här) Allt är klart. Två läkarintyg är inskickade både från psykiatrin och reumatologen. Båda läkarna skriver att jag uppnått min maximala arbetsförmåga. Att jag aldrig mer kommer jobba mer än 50%. Ändå har jag inte fått något besked från dom fast jag sökte i semptember. Kommer jag stå utan inkomst efter den 10 februari? Ingen som vet.

När man fyller 30 så försvinner kroniska sjukdomar

De är ju lite underligt ändå. Tror försäkringskassan på allvar att jag går och lägger mig den 8 februari. Sen vaknar jag upp den 9 februari och helt plötsligt har mina två kroniska sjukdomar och min neuropsykiatriska funktionsnedsättning hela magiskt försvunnit. YES När man fyller 30 så vänder det! Att jag helt plötsligt kan börja att jobba 75%, något som jag aldrig tidigare har klarat i mitt liv? Eller jo… Jag testade att ha praktik på 100% i fem veckor en gång. Det gick jättebra…. Det slutade med att jag blev inlagd på sjukhus och fick sjukskrivas helt i en månad. Man tycker att det borde vara bevis nog men nej så jobbar inte F-kassan.

Handläggaren har semester

Pappa har ringt och jagat min handläggare men hon har ju såklart semester. Vi undrar liksom vad som händer när vi inte hört ett ord från dem på två månader. Kanske är allt klart men att de glömt att berätta det för mig. Det lyckades de ju med förra gången när jag sökte om aktivitetsersättning. Jag hoppas att hon hör av sig snart och att det här löser sig för jag orkar verkligen inte med krångel nu.

Står jag utan inkomst om en månad?

 

10 reaktioner på “Kommer jag stå utan inkomst om en månad?

  1. Vad jag ”vet”.
    Så är det så att försäkringskassan ger en möjlighet tills INNAN man blir 30år gammal, att du KANSKE kommer att klara av mer arbetstimmar efter du blivit 30år gammal.
    MEN det är också vid/efter som man blivit 30år gammal, som blir det en slags ”spärr” därefter. En spärr som tyvärr kan begränsa dina valmöjligheter inom arbetslivet sedan. Med det så menar jag att ÄVEN om man anser sig kunna klara av mer/mindre arbete än t.ex. 50%, så har man vare sig möjlighet att minska/öka sin sjukersättning därefter. Vilket jag tycker är fel. För vissa personer kan skulle ju klara av mera efter t.ex. 40års ålder, eller varför inte mindre… för alla är ju olika individer är ju olika, och det gäller såklart även personer med en neurotisk funktionssättning också…

  2. Jag hade samma ångest när jag fyllde 30, ansökte om sjukersättning i god tid och alla intyg var inskickade. Jag hade tur och min sjukersättning beviljades.

    Jag ska hålla tummarna för dig!

  3. Sitter här med samma problem. min son fick avslag på sin ansökan i går. När man läser svaret blir man mörkrädd. Vad är det för människor vi har att göra med på FK ???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *