Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Världsautismdagen- Alexander hittade styrkorna med sin Asperger – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Världsautismdagen- Alexander hittade styrkorna med sin Asperger


Detta inlägg är skrivet i samarbete med Dr. Sounds


världsautismdagen

2 april- Världsautismdagen

Eftersom det är 2 april i dag och världsautismdagen, så tänkte jag berätta om en kille som hittat styrkorna med sin Asperger.

Fick diagnosen redan som 5 åring

Alexander Forselius föddes i  Rumänien 1991, och adopterades till Sverige 1994. Han fick diagnosen Aspergers syndrom redan som femåring, då var han en orolig kille som sprang runt och tryckte på alla knappar han kunde få tag på.

Musik är en stor del av Alexanders liv

Intresset för knappar övergick till ett intresse för datorer och senare till att göra musik. Sedan 2009 har han ägnat en stor del av sitt liv till just musik och att göra yoga/ambient-musik. Tidigare gillade han att bada, simma och att hålla på med vattenjogging, något han inte har möjlighet att göra för tillfället.

Jobbig tid

Det blev en jobbig tid när han blev tvungen att sluta, eftersom det var hans sätt att röra på sig och få energi, och han gick in i en depression. Men musiken fanns kvar och utvecklades mot nya höjder, och han lyckades få med sina låtar på Spotify-listorna. Samtidigt som han började meditera och genom det får liknande ”frekvenser” som han fick i vattnet.

världsautismdagen

En bok om att leva med ett annat operativsystem

Han har precis gett ut sin bok- Jag upphäver gravitationen. Med boken vill han berätta om hur hans hjärna fungerar med NPF. Men ur ett perspektiv där han vore en dator med ett helt annat operativsystem och arkitektur än en vanlig dator. Som ska försöka fungera i ett vanligt datanätverk där alla datorer kör det operativsystem som ”normen” kräver.


Fira världsautismdagen med att lyssna på Alexanders musik

Jag tycker att det här boken låter väldigt spännande och jag ser fram emot att få läsa den. Och jag tycker att Alexander precis som jag är ett bevis på att en Asperger diagnos inte behöver vara ett hinder utan även kan vara en styrka om man hittar sin grej.

Läs mer om boken och vart du kan köpa den här och Alexanders musik hittar ni här:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *