Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 3 år och 8 månader utan självskadebeteende – Aspiepower Media
Aspiepower Media

3 år och 8 månader utan självskadebeteende

Som ett missbruk

Jag skulle vilja påstå att har man avslutat ett självskadebeteende efter 15 år så är det nog som att ha avslutat ett missbruk. Jag har aldrig haft ett missbruk så jag kan säga att det är så men jag tror att det är det. Att man varje dag jobbar mot impulsen. Man vet att det är dåligt och inte ens funkar men ibland saknar man den där kicken.

Skulle skämmas

Jag kan med handen på hjärtat säga att det senaste halvåret inte har varit enkelt. Jag har vid flera tillfällen suttit med ett rakblad i handen och känt att nu ger jag upp. Men något har fått mig att inte göra det. I mitt fall tror jag att det är tre saker. 1. Jag har lovat Ludde och när Joanna lovat något så håller hon det.
2. Jag vet innerst inne att det inte hjälper. De har aldrig gjort och det kommer aldrig göra.
3. Ni! Jag skulle skämmas så inihelvete om jag måste berätta för att jag har misslyckas.

3 år och 8 månader utan självskadebeteende

Men jag behöver inte skämmas för jag har inte misslyckats. För i dag firar vi 3 år och 8 månader utan självskadebeteende. Det känns så sjukt att vi nu är närmare fem år än ett år. Fem år är en femtedel av åren som jag skadade mig själv. Det känns som jag skadat mig själv hela mitt liv men nu har jag snart varit utan det en femtedel av den tiden.

Glömt hur det var

Det är många gånger under årens lopp som jag tänkte tanken  att jag ville sluta men det var för läskigt. Det hade varit en stor del av mitt liv så jag hade glömt bort hur det var att leva utan självskadebeteende. Jag visste knappt om något annat än att må dåligt. I dag har jag nästan glömt bort hur det känns att skada sig själv för nu har det blivit min vardag. Med dom orden vill jag bara säga – Kan jag så kan du!

1 reaktion på “3 år och 8 månader utan självskadebeteende

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *