Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Har du skrivit testamente? – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Har du skrivit testamente?


Detta inlägg är skrivet i samarbete med Lavendla Juridik


testamente

Det man inte vill tänka på

Jag tror att vi är många som inte tänker på döden. Det är skärmande och läskigt. Dock borde vi kanske göra det lite oftare. För ett tag sedan så kom jag på en sak. Jag är ju ensambarn och har inga syskon. Vad händer då med mina sparpengar om jag dör? Jag antog att de då skulle gå till mina föräldrar men vad händer om vi alla tre dör i en bilolycka? Det är sånt man inte vill tänka på men som kan vara bra att tänka på ibland.

Frågade banken

Passande nog skulle jag till banken när denna fråga dök upp så jag passade på att ställa frågan. Enligt dom ärver mina föräldrar, sen mina mor och far-föräldrar, efter dom min moster och farbror. Kusiner är ärver inte. Så finns det inget skrivit så pengarna då till Allmänna arvsfonden efter det.

Sambos ärver inte varandra

Vill man inte att det ska bli som det står ovan. Kanske har man ingen relation alls till sin moster och hellre vill ge pengarna till någon annan? Ja då kan man skriva ett testamente.  Det kan också vara bra att göra det om man lever i hop med någon men inte är gifta, för sambos ärver inte varandra. Det vore ju lite snopet om man står där mitt i en kris och den situationen uppstår.

Skänka till välgörenhet

Jag har inte kommit så långt än så jag skrivit ett testamente men skulle jag göra det så skulle jag nog skänka en slant till välgörenhet. Till tillexempel Freinds eller Min stora dag. Två verksamheter som ligger mig varmt om hjärtat och gör viktiga saker för utsatta barn. Precis det som jag brinner för.

Hur skriver man ett testamente?

Men hur hur gör man då för att skriva ett testamente? Jag har inget minne av att detta är något som någon över huvudtaget tagit upp under min skolgång. Jag tycker att det här är en  viktig sak som alla borde veta om. Då är det bra att det finns proffs som har koll på detta. Hos Lavendla Juridik kan du läsa mer om att skriva testamente och vad man bör tänka på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *