Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Coconut Prison – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Coconut Prison

Coconut Prison

Coconut Prison

I det här inlägget tar vi oss tillbaka till Vietnam. Som jag tidigare skrivit så åkte vi på enutflykt genom Tui.
Första stopp var hos en fabrik som tillverkade Sim wine. Andra stopp blev Fiskebyn Ham Ninh. Tredje stoppet blev på Coconut Prison. Ett fängelse som var i bruk under Vietnamkriget. Stora delar av fängelset revs efter kriget men har i modern tid byggts upp igen i syftet att föra kunskapen vidare.

Coconut Prison

Fångad i burar

Såhär kunde fångar få sitta. I små burar av taggtråd där de psykiskt bröts ner. Pratade de med varandra kunde de få hett vatten kastat över sig. De fick inte prata med varandra och fick tillbringa tid i gassande sol. Någon på guideturen liknade det med hur djur har det, vilket kanske stämmer. Det värsta är att det finns människor som har det såhär än idag runt om i världen.

Coconut Prison

Inlåste i conteinrar

Ett annat sätt att bryta ner fångarna var att låsa in dem i små, små conteinrar med en takhöjd på ca 160 cm. Inte nog med att det blev väldigt varmt där inne när solen gassar på utsidan så fanns ingen tillgång till toaletter där inne, vilket såklart ledde till att många blev sjuka och dog. Det var såklart mörk i dessa små rum och det hände att vakterna slet upp dörrarna så att det starka ljuset förstörde ögonen på människorna.

Bodde i baracker

Fångarna fick bo i baracker under icke humana förhållanden. Många blev sjuka och dog. Andra blev slagna till döds och de bröts ständigt ner psykiskt. Det var heller inte ovanligt att vissa fångar hellre sprang emot staketet för att bli ihjälskjutna av vakter än att leva i tortyr.

Lyckades fly

Jag älskar lyckliga slut och blev så glad när guiden berättade att folk faktiskt lyckats fly, inte allt för många men de hade lyckats, så blev jag lättad. Många av de lokala byinvånarna tyckte illa om fängelset och hjälpte gärna till att ta emot de som flytt. För att ha en chans att fly fick man inte vara för stor och väga runt 45-50 kg, vilket inte var ovanligt med tanke på deras levnadsförhållanden. När man bokade utflykten genom Tui fick man självklart välja om man ville gå in i fängelset eller ej eller bara vänta på de andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *