Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Sim Wine – Vinprovning – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Sim Wine – Vinprovning

Sim Wine - Vinprovning

Heldagsutflykt

I går åkte vi i väg på en utflykt som Tui anordnade. De blev en heldag med besök hos en vinfabrik som tillverkar Sim Wine. Besök i fiskebyn Ham Ninh och Ho Quoc Padgoda. Lunch och avkoppling vid Sao Beach. Besök hos fängelset Coconut Tree Prison i Duong Dong. Sist men absolut inte minst linbanetur med världens längsta linbana ner till Pineapple island. Jag kommer skriva om alla stoppen. Dock har vi så segt internet så det tar evigheter att ladda upp biler så jag kommer lägga upp mer när jag är tillbaka i Sverige. Vi fick veta i går att det bara har funnits riktigt internet här på Phu Quot sedan 2014. Innan dess använde de generatorer. Så de kanske inte är så konstigt att det inte funkar felfritt.

Sim WineRosenmyrten

Vårt första stopp för dagen blev som sagt ett besök hos en vinfabrik som tillverkar Sim Wine. Vinet är inte gjort på vindruvor utan av en blomma som heter rosenmyrten. Västen finns över hela världen men i Hawaii klassas den för ogräs för sin förmåga att växa överallt och går inte att utrota. Växten är så stark så man använder den för att stoppa bränder. När branden är över växer den upp och blommar igen. Blommorna blir rosa eller vita beroende på hur solen träffar dom. Den är även besläktad med kryddnejlikan.

Sim Wine

Sim Wine – Vinprovning

Efter att vi hade fått gått runt och kollat lite på fabriken så fick vi provsmaka vinet. Det vi fick smaka var 7%, 14% och 29%. Det var gott men väldigt sött. Jag som inte är ett stort fans av sprit tyckte att det svagaste var godast. Det finns flera Sim Wine fabriker på ön och jag har tyvärr inte namnet på den vi besökte för jag är inte så bra på Vietnamesiska. Även om jag inte är en vinfantast så var det kul att se hur det gick till. Här är länk till turen vi bokade genom Tui.

Sim Wine

Sim Wine

1 reaktion på “Sim Wine – Vinprovning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *