Aspiepower Media

Havrebröd 0SP (lila)

Havrebröd

Havrebröd 0SP (lila)

Ni som följer mig på Instagram har sett mina nya favoriter, havrebröd. Jag älskar att havregryn är 0 SP i det lila programmet. Perfekt när man är sugen på bröd men vill ha ett lite nyttigare alternativ. Farligt goda men ska såklart ätas med måtta som med alla andra nollpointsmat, då det är lätt att föräta sig. Jag gillar dessa bättre än bönbrödet jag testat tidigare då de inte är lika svampiga i konsistensen. Här kommer receptet!

Du behöver till sex bröd:

3 dl lättyoghurt 0,5%
3 dl havregryn
2 tsk chiafrön
2 tsk bakpulver
vallmofrön och flingsalt på bröden

Gör så här:

Blanda ihop allt utan vallmofrön och flingsalt.
Låt stå i 10 minuter.
Klicka ut och platta till.
Strö över vallmofrön och flingsalt.
Grädda 30-35 minuter på 200 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *