Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Prata med en psykolog online – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Prata med en psykolog online

Prata med en psykolog online

Någon att prata med

Jag har gått hos psykolog halva mitt liv. När psykiatrin tyckte att det var dags att avsluta vår kontakt för några år sedan så blev jag livrädd. Dom sa att jag klarar mig själv men det finns perioder när det uppstår saker som jag har behov av att ha någon att prata med. Någon utstående som man kan älta med och som kan ge tips på hur man ska hantera svåra saker.

1 års väntetid

Två år klarade jag mig utan psykolog sen var behovet där igen. Jag pratade med min läkare som tyckte att jag var i behov av det men tyvärr var väntetiden lång. Jag skulle få vänta 1 ÅR! Och då hade jag förtur. Det är inte hållbart. Det är det jag kan tycka är jobbigt med vården i bland. Att allt är så krångligt och tar sådan tid.

Tillbaka på ruta ett

Först ska jag ringa och få en läkartid. Telefontiden är mellan 8-11 och då jobbar ju de flesta så då ska man lyckas kunna gå undan. En sköterska tar emot samtalet och har du tur så får du en kallelse om någon månad. Du träffar läkaren som tycker att du behöver en psykolog men det finns ingen på 1 år. Så allt slit var helt i onödan och du står på ruta ett igen.

Prata med en psykolog online

Prata med en psykolog online

Jag önskar att jag då hade vetat att man kan prata med en psykolog online. Vad smidigt det hade varit, jag hade inte ens behövt gå utanför dörren. Mindler är en app där du kan träffa psykologer online genom videosamtal. Du laddar enkelt ner appen till din telefon och du loggar in med BankID och skapar ett konto.

Snabb hjälp

När du har identifierat dig med bankID kommer du att få svara på några frågor om ditt aktuella välmående. Utifrån dina svar kommer du att få förslag på de psykologer som är mest relevanta för dig samt lediga tider. På den valda tiden ringer psykologen upp dig i appen och besöket genomförs. Det finns över 100 legitimerade psykologer att välja på och du behöver aldrig vänta mer än 24 timmar på att få hjälp.

Högkostnadsskyddet gäller

Mindler är anslutet till landstinget och därför kostar ett psykologbesök i appen  vanlig patientavgift på 100 kronor. Om du har frikort är det gratis. Besöken är frikortsgrundande vilket innebär att du betalar 100 kronor tills att du har kommit upp i den gräns som gäller för högkostnadsskyddet i ditt landsting. Jag kommer verkligen använda mig av den här appen i framtiden när jag har behov av att prata med någon.

3 reaktioner på “Prata med en psykolog online

  1. Jag har varit utan en psykolog i ett halvår nu. Men hösten är här och då går jag in i depression igen så jag har fått en remiss kallad till KBT så nu väntar jag på första tiden…
    /Jennifer

  2. Tycker att det är så bra att det finns, dröjer nog inte tills psykiatrin inte vill ha mig heller och jag känner samma rädsla, fast för mig är det mer om vad som händer om min dos måste ställas om, det kan ju inte vårdcentralen något om. All hjälp man kan få med psykisk ohälsa är bra hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *