Aspiepower Media

Stressen över att ha en kontaktperson

kontaktperson

Stressen över att ha en kontaktperson

Stressen att ha en kontaktperson…. Jag har tidigare skrivit om äventyren med mina kontaktpersoner. Jag har nog haft närmare 40 stycken sedan jag var 15 år. Tre olika de senaste ett och ett halvt åren. Har ni missat äventyret så kan ni läsa om det här, här, här och här.

Får panik när hon ringer

I går när jag satt på jobbet så ringer telefonen och jag ser hur numret till min handläggare lyser på displayen. Varje gång jag ser hennes nummer ringa så får jag panik. Är det dags nu igen? Jag orkar inte en gång till! Jag svarar och hon undrar hur jag mår. Bra svarar jag fast jag fortfarande har panik.

Är hon allvarligt sjuk?

”Det är inte så bra med xxxx”, säger hon. Nej nej nej nu har hon fått en allvarlig sjukdom och måste sluta, tänker jag. ”Ja hon har en kraftig förkylning och kan inte träffa dig i morgon, men förhoppningsvis nästa vecka”, säger handläggare. En förkylning! Herregud hon har bara en förkylning och förhoppningsvis överlever hon den. Vilken tur att jag inte behöver byta kontaktperson. Men ska det verkligen behöv vara sådan här stress för att man har stöd genom LSS?

7 reaktioner på “Stressen över att ha en kontaktperson

 1. Är det din handläggare genom LSS som sköter kontakten? Låter jättekonstigt, har en kontaktperson via kommunen men nu ska jag också få hjälp genom LSS.. men tror jag inte jag vill det när jag läser detta! Är det värt det? (Du behöver såklart inte svara!!!)
  I nuläget sköter jag o min KP kontakten själva om när vi ska ses och det fungerar så bra!
  Ha det gott

  1. Hon sköter bara första kontakten sen sköter vi den själv. Men hon hade glömt jobbtelefonen på kontoret så hon kunde inte ringa mig därför ringde handläggaren. I bland känns det inte som det är värt det men samtidigt vet jag att jag behöver det här stödet.

   1. Ok, tack för svar☺️
    Jag har haft många kontaktpersoner men har Alltid skött all kontakt med dom själv. Känns skönt o veta att man kan ringa närsom under dygnet, nu gör jag inte det för jag vill inte störa?
    Tack för en bra blogg som Lyfter ett ämne man tydligen inte får prata om…
    Har själv aspberger/autism
    Ha det gott!

 2. Känner med dig och förstår din frustration. Träffat många som upplever precis samma sak som du med att stödet egentligen blir motsatt effekt. Tycker precis som du att det borde utgå en lön för uppdraget så att fler stannar längre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *