Aspiepower Media

Försäkringskassan borde byta namn till krångelkassan

Försäkringskassan borde byta namn till krångelkassan

När jag fick beskedet om att jag beviljades sjukersättning så var det många som sa: ”Åh va skönt nu får du lite lugn och ro och behöver inte krångla mer”. Så ser tyvärr inte verkligheten ut. Jag har inte bara sjukersättning jag har även särskilt högriskskydd och har haft det sedan jag började jobba 2012. Det kan man få om man har många men korta sjukdagar (minst tio per år). Det innebär att jag inte har några karensdagar. Jag och min arbetsgivare får betalt från dag ett om jag blir sjuk.

Mina kroniska sjukdomar har inte försvunnit

Nu gick det dock ut och jag var tvungen att söka igen. Jag skickade in två läkarintyg när jag sökte om sjukersättning för tre månader sedan. Därför skickade jag inte in några den här gången utan tyckte ”Se tidigare intyg”. Men nej så smidigt kan ju inte Försäkringskassan fixa saker. Så nu måste jag skicka in två nya intyg där det står exakt samma sak som det stod för två månader sedan. Seriöst tror dom på allvar att mina KRONISKA sjukdomar förändras på två månader? För övrigt står det i de andra intyg att om mina sjukdomar kommer förändras så kommer det bli mot det sämre.

Ingen verklighetsinsikt

Nu har jag har tills den 24/5 på att skicka in intygen… Dom har verkligen ingen verklighetsinsikt. Ringde psykiatrin och de skrattade när jag sa att jag behöver en läkartid innan maj är slut. De är totalt underbemannade just nu. Jag ska vara glad om jag kan få en tid i slutet av juni. Det var en jättetrevlig sköterska som sa ”Krånglar dom så säg att de ska ringa till oss på det hemliga numret som de har. De ska inte ha någon onödig diskussion med dig. Det är vi som är underbemannade och det ska inte du blir straffad för.”

Är man inte utbränd så blir man det

Psykiatrin skulle i alla fall göra allt för att min läkare ska fixa det. Eftersom han redan skrivit ett intyg så hoppades hon på att han skulle ha tid att gå in och komplettera det. En sak är i alla fall säker att är man inte utbränd innan man får kontakt med F-kassan så är man det innan äventyret är över. Det känns som allt ska vara så krångligt som möjligt så folk inte ska orka söka. Jag har förmågan att kunna prata för mig och inte ge mig men dom som inte orkar det då? När man är som svagast och behöver stöd då ska man va som starkas för att orka slåss för att få det man har rätt till.

försäkringskassan

6 reaktioner på “Försäkringskassan borde byta namn till krångelkassan

  1. Ååh vad man får anfall på försäkringskassan! Jag blev ju riktigt sjuk av allt krånglande år ut o år in med dom + min mor var nära o bli dålig också

  2. Känner igen totalt! Man måste vara tillräckligt frisk för att orka bråka med FK..tyvärr då krånglar de alltid när man mår som sämst.

  3. Igenkänning. Blev så mycket sämre av försäkringskassans bemötande….Har lämnat bort till ett ombud nu, men det är ändå jobbigt varje gång avslagen kommer. Jag har slutat läsa dem med, för det tär att bli ifrågasatt på det viset 🙁

  4. Ja, jag känner igen det där, Försäkringskassan är krångliga. Jag försöker att inte ta det personligt när de ifrågasätter, jag och min läkare vet ju hur det är, att försäkringskassan är virriga är ju inte vårt fel. Men ibland får jag göra som Tess och undvika att läsa breven själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *