Aspiepower Media

Friends senaste projekt om NPF

Friends senaste projekt om NPF-diagnoser

När jag på NPF-forum så fick jag höra om Friends och Hjärnfondens senaste projekt -Hej hyper. Två till tre elever i varje svensk skolklass har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som till exempel ADHD, autism eller Aspergers syndrom. Många föräldrar och skolbarn med NPF sliter hårt för att situationen i skolan ska fungera. Med projektet vill de skapa ett kunskapslyft kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, minska stigmatisering och skapa en bättre skolmiljö för barn med NPF-diagnoser.

Musikal om NPF

I januari 2019 har en musikal premiär som kommer att turnera på cirka 60 skolor runt om i Sverige. Med musik och teater som inspiration och metod ämnar projektet att på ett lustfyllt sätt bidra till ökad förståelse och förbättrade villkor i skolan för barn med NPF. Föreställningen innehåller nyskriven sång och musik av Grammisvinnaren Emma Nordenstam, och manus av dramatikern Emma Broström som i år tilldelades Svenska Ibsensällskapets dramatiker-pris.
– Vi vet att många barn med NPF utsätts för mobbning och diskriminering, och att kunskapen om frågan är låg. Genom projektet hoppas vi kunna bryta stigmat. Det känns fantastiskt roligt att vi fått chansen att arbeta med ett så viktigt projekt, säger Per Leander, generalsekreterare Friends.

Läs mer om projektet här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *