Psykisk ohälsa Vardag

Jag vet vart min gräns går

Home sweet home

Nu är jag hemma i Karlstad och ligger i soffan och chillar. Kommer ta kvällen tidigt i dag för att få sova så mycket som möjligt. I morgon kl 10 ska jag till reumatologen för han ska skriva ett läkarintyg till min ansökan om sjukersättning. Ska bli spännande att få svar på vad blodproverna visade med. Men jag är ju uppenbarligen inte döende för de har ju inte ringt, som de skulle göra om det var något allvarligt.

Jag vet vart min gräns går

Den här veckan är ganska intensiv och det kanske inte är den ultimata veckan när jag inte mår bra. Men jag vet vart min gräns går. Efter 15 år med psykisk ohälsa så vet jag hur jag fungerar och vad som är bäst för mig. Jag har lärt mig under årens lopp att man mår bäst av att försöka leva på som vanligt så gott det går. Därför tänker jag både föreläsa på tisdag och åka på utbildning med Hjärnkoll på torsdag-fredag. Tanken är att jag ska åka bil till Karlskoga där utbildningen ska vara och att jag ska ha med mig två personer. Det finns en plan B om jag inte kan köra men jag tänker vänta och känna hur det känns på onsdag. Jag skulle inte sätta mig framför ratten om jag inte är säker på att jag klarar det.

Jag vet vart min gräns går

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  ellenlundis
  5 november, 2017 at 17:13

  Ta hand om dej 🙂 Det är bra att du vet, din gräns går.

 • Reply
  Julia
  5 november, 2017 at 18:58

  Men så fint kort 🙂

 • Reply
  Yolanda
  5 november, 2017 at 21:54

  Kram

 • Reply
  Netti Starby
  6 november, 2017 at 09:16

  Det är klokt av dig att avstå från ratten när du känner så. Ta hand om dig! <3 Kramis

 • Reply
  Milou
  6 november, 2017 at 19:08

  Är det inte så att transportstyrelsen behöver ha intyg vid psykisk sjukdom? Det är läkarens plikt att anmäla om det behövs. Vid instabilitet kan ett antal intyg krävas. Det känns ju inte bra om du känner dig osäker på att köra?

  • Reply
   Joanna Halvardsson
   6 november, 2017 at 19:11

   Jag har lämnat in intyg till transportstyrelsen och ja jag får köra bil och har gjort det felfritt i 3 år. Du har nog inte läst alla inlägg. Jag kör inte just nu för de har höjt medicinen för en vecka sedan och då kan man bli groggy innan den stabiliserar sig. Precis på samma sätt som att jag inte kör bil under de perioder jag äter morfin. Jag är inte osäker, jag har självinsikt och har känt att jag inte kan köra just nu och då gör jag inte det.

Leave a Reply