Aspiepower Media

Dom har tömt mig på allt blod…

De ville ta prover

Sköterskan på reumatologen ringde upp förut och sa att Dr T säger att vi ska ta massa prover på mig för att kolla min blodstatus eller nått sånt. Hittar de något avvikande så ringer de upp mig annars ska jag ju till honom 6/11 så du får vi prata mer om hur vi ska göra med sprutorna.

Dom har tömt mig på allt blod jag hade

Efter jobbet så åkte jag direkt till sjukhuset. I vanliga fall åker jag hem och äter lunch innan paraffinbadet. Men eftersom jag skulle ta prover så skippade jag lunchen. Det borde jag dock inte ha gjort men jag hade ingen aning om hur mycket blod de tänkte ta. För de tog 12 rör blod! Ja du läste rätt. Så nu har de tömt mig på typ allt blod jag hade. Det kombinerat med att inte äta lunch var ingen bra idé. Så fick köpa en drickyoghurt på vägen till paraffinet. Nu är jag hemma och har landat i soffan och känner mig helt yr och konstig.

Svårstucken

Jag blev lite nervös när jag såg att hon la fram så många rör så jag frågade om hon skulle använda alla. Och när hon svarade ja så tänkte jag för mig själv ”herregud hur ska det här gå? De kommer få ringa narkosen”. För grejen är att jag är fruktansvärt svårstucken. Rekordet var en gång på akuten då stack de mig 14 gånger, varav två gånger i fötterna innan de fick blod. En gång på röntgen när de skulle sätta kontrast så fick de ringa efter en narkosläkare. Men sköterskan var proffs så hon lyckades på första försöket.

Ingen idé att jaga upp sig

Nu är det bara att avvakta och se om de ringer. Vi kan ju hoppas att de inte gör det men det är ingen idé att jaga upp sig. Hittar dom nått fel så får vi ta det därifrån. Jag har gått i genom 711 olika utredningar förut, allt från hjärntumör till MS. Jag lever fortfarande så jag överlever nog den här gången med.;) Men det är ju såklart jättebra att de tar det på allvar.

Dom har tömt mig på allt blod

3 reaktioner på “Dom har tömt mig på allt blod…

  1. Hoppas det går bra den här gången med 🙂 Men vad skönt att dom tar det på allvar! Hellre ett blodprov för mycket än ett för lite.. Önskar att min läkare var lika pepp på prover och utredningar 🙂

  2. 12 rör är inte mycket blod kan jag meddela som tröst fast det kan säkert se mycket ut 🙂 Har man ett normalt blodvärde märker en aldrig av det ens. Krya på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *