Aspiepower Media

Att föreläsa utan att veta vad jag ska säga…

Att föreläsa utan att veta vad jag ska säga….

I dag ska jag testa på en ny grej, att föreläsa utan att veta vad jag ska säga. Som jag tidigare skrivit så ska jag ha en föreläsning i samarbete med landstinget i november. Jag ska prata om mina erfarenheter av medicinering och biverkningar. Det ju inget jag pratar om i vanliga fall, eller jo jag nämner det men inget jag går djupare in på. Så det här bli en helt ny föreläsning som jag ska hålla för första gången. Jag ska nämligen testföreläsa för mina ambassadörs kollegor på Hjärnkoll.

Går det åt helvete så får jag göra om och göra rätt

Grejen är att jag inte vet jag ska säga. Jag har skrivit ner några stödord och vet på ett ungefär vad jag vill få fram. Men jag har inte satt mig ner och gjort det ordentligt för jag blir bara nervös då. Så jag har bestämt mig för att bara köra, vi får se hur det går. Och går det åt helvete så var det ju bara ett test så då har jag ju två veckor på mig att göra det bättre. Men jag känner mig trygg i rollen som föreläsare, jag kan det här även om det inte är exakt det jag brukar prata om. Jag återkommer i kväll med en uppdatering om hur det gick!

Att föreläsa

5 reaktioner på “Att föreläsa utan att veta vad jag ska säga…

 1. Åh vad jag kommer hålla tummarna och tänka på dej.Det blir säkert toppenbra.
  Så viktigt att prata om och diskutera kring.En av mina döttrar har oxå bl.a diagnosen
  bipolär sjukdom.
  Kram & STORT lycka till ♥

 2. Det märks att du är bekväm i rollen som förelääsare. Älskar att höra andra föreläsare prata. 😉 Jag tror att du kommer fixa det galant 😉

 3. Hej!! Vad spännande!!

  Jag är också intresserad av att lära mig föreläsa!! Jag har asperger och arbetar med personer med asperger inom Lss. Hur gör man för att få föreläsa?? Nyfiken 🙂
  Kram Elin

  1. Jag gjorde knappt någonting. Hade en föreläsning för en mindre grupp sen sa det pang och föreläsningarna rasade in. Det gäller väl att ha en historia som är unik och som är intressant. Finns säkert någon föreläsningskurs att gå om du googlar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *