Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Böcker om psykisk ohälsa & NPF-diagnoser del 6 – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Böcker om psykisk ohälsa & NPF-diagnoser del 6

Här kommer mina tips på böcker om psykisk ohälsa & NPF-diagnoser

Jag får ofta frågan om jag har något boktips på böcker om psykisk ohälsa & NPF-diagnoser. Så jag tänkte tips om några, vissa har jag läst andra inte. Detta inlägg har tidigare publicerats på min gamla blogg.
Här kommer mina tips om böcker om psykisk ohälsa & NPF-diagnoser del 6.

Här hittar du del 1.
Här hittar du del 2.
Här hittar du del 3.
Här hittar du del 4.
Här hittar du del 5.

Om de bara kunde skärpa sig! : barn och ungdomar med DAMP/MBD, AD/HD och Tourettes syndrom

Under senare år har forskningen om ADHD och Tourettes syndrom intensifierats. Därför har kunskapen och arbetssätten kring dessa barn och ungdomar ökat betydligt. Boken beskriver genom konkreta exempel hur ADHD och Tourettes syndrom kommer till uttryck hos barn, ungdomar och vuxna. Den handlar om orsaker, utveckling och åtgärder och belyser ilska, tvång, sömnsvårigheter och andra tillstånd som ofta förekommer i samband med dessa diagnoser. Författaren redogör också för modern medicinsk behandling och alternativ medicinering. Boken omfattar dessutom pedagogiskt arbete och konkreta idéer om hur arbetet kan tillrättaläggas och hur omgivningen kan anpassas till barn och ungdomar med ADHD och Tourettes syndrom. Boken vänder sig till studenter på lärarutbildningens olika kurser och utbildningar som berör specialpedagogiska frågor. För verksamma lärare är den ett redskap i utvecklingen av arbetet i skolans specialpedagogiska vardag.Hjälpmedelsboken : psykiska funktionsnedsättningar: För människor med ADHD, Aspergers syndrom, OCD och psykossjukdomar, deras anhöriga och personal

Gunilla Gerland är en välkänd handledare och författare med lång erfarenhet av autismspektrumtillstånd, i denna bok har hon breddat sig och visar på hjälpmedel och strategier som kan förenkla livet och stödja vuxna med psykiska funktionsnedsättningar generellt.Arbeta med autismspektrumtillstånd : hantverket och den professionella rollen
Böcker om psykisk ohälsa & NPF-diagnoser del 6

Gerland visar i exempel efter exempel hur lätt relationen mellan hjälpare och klient kantrar och leder till konflikt, när vi missar att fånga hjälptagarens perspektiv, men också hur snabbt det kan gå att skapa en motsatt situation när processen lyckas. (…) Allt som allt är Gerlands bok en lysande sammanfattning och integration av den kunskap som finns idag. Den får oss dessutom att fundera över värderingar, perspektiv och yrkesroller på ett sätt som jag inte mött tidigare. Fick jag välja bara en enda bok att rekommendera som läsning för såväl novisen som den erfarna inom området är chansen därför stor att det blev Gunilla Gerlands. /Eila Nilsson-Karlberg, leg. psykologInformationen om böckerna kommer från Bokus Tips på fler böcker kommer i ett annat inlägg. Vill du vara säker på att du inte missat något? Gilla bloggens facebooksida eller följ mig på Bloglovin.    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *