Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Böcker om psykisk ohälsa & NPF-diagnoser del 5 – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Böcker om psykisk ohälsa & NPF-diagnoser del 5

Här kommer mina tips på böcker om psykisk ohälsa & NPF-diagnoser

Jag får ofta frågan om jag har något boktips på böcker om psykisk ohälsa & NPF-diagnoser. Så jag tänkte tips om några, vissa har jag läst andra inte. Detta inlägg har tidigare publicerats på min gamla blogg.
Här kommer mina tips om böcker om psykisk ohälsa & NPF-diagnoser del 5.

Här hittar du del 1.
Här hittar du del 2.
Här hittar du del 3.
Här hittar du del 4.

 1ADHD- Flickor och kvinnor

Man har länge trott att ADHD är vanligast bland pojkar. Troligen beror det på att det är lättare att upptäcka ADHD hos dem. De är ofta utåtagerande och mer synligt hyperaktiva. Hyperaktiva flickor lever mer i en omedveten tvångströja skapad genom genus och socialiseringsprocessen. De lämnas ensamma när de som barn lever ut sitt egna jag, med ADHD. Som barn vill man passa in och bli accepterad i gruppen. Som vuxen är det svårt att ändra en gammal roll men ofta nödvändigt för att nå livskvalitet. Det är hög tid att riva av tvångströjan och att börja leva livet på riktigt. ADHD är inget fult, inget som går att träna bort, inget som kan sätta din intelligens i ett fack. Däremot har ADHD personer många gånger en högre kunskap över medel. Detta på grund av vår ständigt hyperaktiva nyfikenhet!


 Böcker om psykisk ohälsa & NPF-diagnoser del 5Coolt med ADHD

Hon försöker verkligen titta på siffrorna. Försöker att inte lyssna på alla de små små ljuden som ingen annan hör. I hennes huvud är volymen mycket högre än hos alla andra. Det vet hon. För ingen annan hör nåt. De sitter ju oberörda. Som robotar. Hon kan inte vara som dem, även om hon vill. Och hon vill inte att fröken ska bli arg hela tiden. Alice, 11 år, gillar inte att hon har ADHD, men hon förstår att det finns fördelar. Detta är en bok om ADHD som även lyfter fram styrkorna. Det är alltså coolt med ADHD. Boken är tänkt som ett stöd för barn och deras föräldrar, samt lärare i grundskolan.
 Jippie!Böcker om psykisk ohälsa & NPF-diagnoser del 5 Jag har ADHD!

”Victor har så mycket spring i benen. På samlingen sitter alla barnen i ring och sjunger. Victor måste absolut röra på sig. Det gör nästan ont att sitta still.” Boken handlar om Victor, som alltid varit vild, glad och nyfiken. I boken får vi följa med tiden innan Victor utreds för ADHD, hur han kom till utredning och hur det blev efteråt. Victor var i alla fall jätteglad och ropade Jag har ADHD!!! på skolan när han kom dit dagen efter att han fått sin diagnos. Författaren vill ”ADHD-frälsa” världen. Hon tror att ökad förståelse för sin egen diagnos och från utomstående är avgörande för ett bra liv. Och att vi alla vinner på det. Boken är illustrerad med färgstarka, tydliga och talande bilder. Boken riktar sig till såväl barnet med ADHD som föräldrar och närstående.

 

Informationen om böckerna kommer från Bokus Tips på fler böcker kommer i ett annat inlägg. Vill du vara säker på att du inte missat något? Gilla bloggens facebooksida eller följ mig på Bloglovin.    

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *