Äntligen lyssnar dom på mig

Äntligen lyssnar dom

 Oddsen på min sida

Vädret ute gör att jag inte ens vill kliva upp. När klockan var tolv var det så mörkt ute så man kunde tro att klockan var sjutton. Men det var bara att palla sig upp 07.30 i morse för att gå till vårdcentralen och ta Litiumprov. Jag kom dit vid 07.45 men det var världens längsta kö så kom in 08.28, två minuter innan det skulle vara försent att ta provet. Skönt att ha oddsen på min sida för en gång skull.

Sjukhus dag

Jag hade en riktig sjukhus dag i dag så när proverna var tagna var det dags att åka till sjukgymnasten. Det var första gången vi träffades för min gamla har gått i pension. Jag skickade själv en egenremiss för ca en månad sedan för att jag har spänningshuvudvärk som jag tror kommer från min trasiga axel, nacke och armbåge. Sjukgymnasten trodde samma sak.

De förstår inte

Jag har haft sjukgymnastik i perioder i typ 20 år men när de funkar bra så tycker dom att jag klarar mig och kan gå till ett gym själv. De förstår inte att det inte funkar för att jag har en tid och en plats och en person som väntar på mig. När jag inte har det ställer min asperger till det och tycker jag gör det sen… eller sen… eller sen… 20 år senare har jag varit på ett gym typ tio gånger.

Äntligen lyssnar dom på mig

De skulle aldrig komma på tanken att ta av mig mina glasögon och säga ”Nu går det så bra att läsa så nu tar vi av dom här”. Dom är ju ett hjälpmedel som jag behöver precis som det här stödet. Men nu verkar de äntligen lyssna på mig så från och med nästa vecka ska jag få ha vattengympa i varma bassängen två gånger i veckan. Tanken är att jag också ska få träna på deras gym men armbågen måste bli lite bättre först. Det är skönt att någon äntligen lyssnar men vi får se hur länge jag får vara kvar den här gången.

Vidare till psyk

Efter sjukhuset var det dags att åka till psykiatrin för att träffa min samtalskontakt. Som sagt det är en riktig sjukhus dag i dag. Vi hade ett bra samtal och jag sa att jag var i behov av att träffa en läkare för jag är på väg in i en depression. Det har varit högt tempo senaste tiden och de hände massa saker kring mig. Bland annat att jag blir arbetslös på 25% när den här månaden är slut. Saker som påverkar vem som helst men mig lite mer pga mina diagnoser.

Vad håller dom på med?

Jag vet inte riktigt vad psykiatrin håller på med för jag skulle ha haft en tid för 1ÅR SEDAN! När jag sa det så gick hon in och kollade i journalen och där stod det att jag skulle haft en tid 8/10 2019 men de ställde in den för läkaren blev sjuk. Det är bara lite konstigt för 1: Jag har inte fått någon kallelse. 2: De har inte heller ringt och ställt in tiden. På riktigt vad håller dom på med?  Får ringa dom i morgon och försöka tjata till mig en tid.

Fick beröm

Hon gav mig ändå beröm för hur jag hanterar situationen. Att jag säger till i förväg innan de brakar löst helt. Att jag försöker göra det bästa av situationen och har fixat att jag kommer ha saker jag kan göra även om jag är arbetslös så jag kommer ut. Tex sjukgymnastiken och min kontaktperson. Hon tyckte också att jag skulle börja ta Atarax varje dag som ett skydd. Så det är bara att kämpa på så löser det sig på något sätt för de brukar det göra för mig.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen