Aspiepower Media

#Metoo

#Metoo

Just nu pågår kampanjen #Metoo där kvinnor världen över berättar att de varit utsatta för sexuella övergrepp/trakasserier. Det är helt sjukt att se att nästan alla kvinnor i mitt flöde har varit utsatt för någon form av sexuella trakasserier. Den här taggen får mig att må illa men samtidigt är det här sjukt viktigt, för det är aldrig offrets fel.

I 12 år var jag tyst

I 12 år har jag gått runt och varit tyst. Det är egentligen bara mina närmaste som vet vad jag gick igenom 2004-2006. Att jag försökte ta mitt liv fyra dagar innan rättegången för att  en annan människa tagit livet i från mig. Jag var ett barn bara 16 år. Hade vi haft dagens lagar då så hade han varit dömd för våldtäkt på barn. Det hade vi inte då så i stället är han dömd för sexuellt ofredande och olaga hot. Men tillslut berättade jag för jag orkade inte mer. Och han fick ta sitt straff. Ett alldeles för milt straff enligt mig. Han fick några timmars samhällstjänst medan jag får bära med mig de här resten av mitt liv. Ni kanske minns att jag gick i trauma-terapi förra året? Det var för att jag 12 år senare fortfarande har trauman av den här händelsen.

Tänker inte sänka mig till hans nivå

Jag hade kunnat hänga ut honom med namn här för han är dömd och det är en offentlig handling. Men jag tänker inte  sänka mig till hans nivå. Jag tänker inte utsätta hans barn för det han utsatt mig för. Han har inte bara sexuellt ofredat mig och hotade att slå ihjäl utan han har också gått runt  i 12 år i Hagfors och berättat sin version. En version som inte alls stämmer ihop med det han sagt i vare sig polisförhör eller rättegången.

 

#Metoo
Joanna 16 år

 

4 reaktioner på “#Metoo

  1. Så otroligt hemskt och beklagar verkligen att du också varit med om detta…
    Har även delat min historia nu om hur jag blev utsatt för sexuella övergrepp när jag var 7 år av en 10 år äldre man. Det är hemskt att se alla som delar sin historia, men vi måste göra. Vi måste prata om det för vi är så många… Så många fler än vad man kan tro… Men tillsammans gör vi skillnad <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *