Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Att ta körkort när man har diagnoser – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Att ta körkort när man har diagnoser

Att ta körkort när man har diagnoser

Att ta körkort när man har diagnoser

I dag firar jag 7 år med körkort! Jag sköt det framför mig i över 10 år. Den var jag på en intervju på P4 Värmland för jag sökte praktik där. Jag fick frågan om jag hade körkort. Jag svarade ”Jag jobbar på det!” Men sanningen var att jag inte hade öppnat boken på 10 år. 🤣

När jag väl bestämt mig

Men när Joanna Halvardsson bestämmer sig för något så blir det så. Så jag går direkt från intervjun och skriver in min på körskolan. Det här var i juli 2016. Jag klarade av att ta det på fyra månader utan att köra en enda lektion hemma. Ska jag vara ärlig så läste jag hela boken bra en gång. I stället hade jag en app med frågor och använde den för att nöta in teorin i huvudet.

Svårt att hålla kopplingen

Jag hade väldigt svårt för att hålla kopplingen. När jag lyckades hålla den så glömde jag kolla mig omkring  och tvärt om. Vi tänkte att det kanske hade med min Asperger att göra. I kombination att jag hade skadat vänsterfoten och var gipsad. Så jag bestämde mig för att automatkort och sen öva upp det och göra en uppkörning med manuell bil senare och uppgradera det.

Sena av i foten

26 november tar jag körkort och den 28 november hoppar jag upp på operationsbordet. Det visade sig att jag försökt köra bil med en sena av i foten. Haha lite typiskt Joanna Halvardsson. 😅 I dag har det gått 7 år och jag har fortfarande inte uppdgraderat mitt körkort. Jag har egen bil och det är inte en enda gång som jag önskat att jag kunde köra manuell bil. 🚗

Dom kämpar i onödan

Jag möter många personen med NPF-diagnoser som kämpar och kämpar och skämtar för att klara ta ett ”riktigt” körkort. Vad är ens ett ”riktigt” körkort? Är mitt på låtsas eller vadå? Jag tror att många skulle må bättre av att välja automat och slippa slösa bort massa tid och energi för att kämpa för något man inte behöver för att man vill följa normen. Om 10-15 år kommer det ändå bara finnas automat.

Det finns stöd att få

Mitt andra tips är att berätta för körskolan att du har en diagnos. Det finns möjlighet att få stöd men hur ska de veta vilket stöd de ska ge dig om du inte berättar om din diagnos? 🙂

Att ta körkort när man har diagnos kan vara lite kämpigare än för ”andra” men våga gå din egen värld och gör det som är bäst för DIG! ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *