Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Ska vården fungera så här? – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Ska vården fungera så här?

Ska vården fungera så här?

Varför ska man behöva kriga och tjata till sig vård när man har en kronisk sjukdom? Ska vården fungera så här?😔

Dagens äventyr hos jourläkaren på reumatulogen finner ni här nedan…

Dagens äventyr på reumatulogen

”De syns ingen inflammation på ultraljudet så du kan inte få kortison.”

• Nej de har inte synts något på 20 år. De syntes inte på varken ultraljud, röntgen eller magnetröntgen att senan och ledbandet var av heller.

Inte koll på mediciner

”Gå hem och ta Voltaren”

• Det borde ju du som läkare veta att jag inte kan eftersom jag står på Lituim för Bipolär sjukdom. Eller ska vi köra en njurtransplantation när vi ändå håller på?

Varför tar du den här diskussionen med mig?

”I Ungern ger vi inga sprutor i sådana här fall.”

• Nej men nu är vi inte i Ungern utan i Sverige och här ger vi kortisonsprutor mot reumatiska sjukdomar. Vem som bestämt det vet jag inte men inte är det jag iallafall. Så varför tar du den här diskussionen med mig?

Förhoppningsvis slipper jag smärtan

”Hur kan du klara av att få en kortisonspruta om det gör så ont när jag undersöker dig?”

• Varför fortsätter kvinnor att föda barn fast det gör pissont? Jo för att man för hoppningsvis får ut något bra av det om man står ut.

Nej det är verkligen inte okej

”Joanna det är inte okej att komma och få kortisonsprutor varje månad.”

• Nej det är det inte. Men varför har jag nu fått ta tre sprutor på fyra månader? Jo för att NI missade att jag var låghalt i fyra år. Vilket jag blev för att jag gick runt med gipsad fot i två år för att NI missade att senan och ledbandet var av. Pågrund av att jag varit låghalt så fick jag ont i höften. Då fick jag gå på kryckor och fick ont i armbågen. Nu har jag ont i foten troligen för att jag har fått nya ilägg och går rätt för första gången på 4 år. Så om NI hade gett mig rätt vård så hade jag troligen inte behövt någon av dessa sprutor.

Hur slutar detta meningslösa samtalet? Jo att jag får en kortisonspruta. 🤔

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *