Aspiepower Media

Dom sa att rehab inte hjälper…

rehab

Att leva med kronisk smärta

Ni som följt mig här ett tag vet att jag har psoriasisatrit som är en reumatisk sjukdom. Ni har ju varit med på resan med både foten, armbågen och axeln. Foten är ganska okej i dag om man bortser från att den har en ihopsydd sena och ett ledband för lite. Axeln gled ur led varje gång jag förde armen över huvudet. Armbågen är en klassisk ”tennisarmbåge” eller sms-armbåge som jag tror det är i mitt fall haha.

Dom sa att rehab inte hjälper…

Ortopeden sa att man inte kunde göra något åt axeln. Rehab skulle inte hjälpa. Armbåge gick de också bet med. En läkare som inte ens undersökte mig tyckte att det var en bra idé att byta armbågsled på en 30 åring…. Tillslut gav jag upp och accepterade att jag skulle få leva med det här. Men kände jag förra hösten att herregud något måste man väl kunna göra för att smärtstilla iallafall. Så jag skicka en egenremiss till sjukgymnastikmottagningen och bad om att få akupunktur.

Lång väntetid

Det var lång väntetid på akupunktur men jag fick en fantastisk sjukgymnast som undrade vad de andra höll på med. Hon gav mig några övningar för att göra hemma och jag fick som ni redan vet komma och träna i bassängen på sjukhuset två gånger i veckan. Det rullade på bra sen kom Corona och bassängen stängdes. Då började köra gym med min kontaktperson och senare själv. Nu kör jag 2-3 gånger i veckan och det är så jävla gött! Det fanns inget att  göra för mig sa dom…. Nu har jag gått från 4,5 kg i februari till 23 kilo i dag! Det är typ fyra stycken Bebbsan, hur sjukt är inte det!

Enklare träning

Jag tycker att det viktigt att belöna sig själv när man göra bra saker. Så jag belönade mig själv med ett par nya hörlurar. Nu kanska ni tänker att jag köpte ett par svindyra för några månader sedan. Det gjorde jag men man måste ha olika hörlurar till olika saker. Jag älskar dom jag köpte när man åker tåg, chillar eller tar en plan. Men de blir väldigt varma i gymmet och glider ner om jag rör mig för mycket. Så de fick bli ett par som passar bättre till träning. Jag ser fram emot att få testa dom.

2 reaktioner på “Dom sa att rehab inte hjälper…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *