Aspiepower Media

Detektiv Alma – Barnböcker om autism och ADHD

Detektiv Alma

Barnböcker om autism och ADHD

Gillar ni också att läsa böcker på sommaren? Jag är en periodare när det kommer till böcker. När jag väl börjar läsa så slukar jag bok efter bok. Sen tröttnar jag och då kan det ta flera månader till nästa gång. Just på sommaren gillar jag att ligga och sola och läsa/lyssna på böcker. Jag tycker att alla ska få möjligheten att kunna läsa, få lära sig nya saker och utvecklas. Därför blir jag extra glad när det dyker upp fler och fler barnböcker om autism och ADHD.

Dålig kunskap

När jag fick min Aspergerdiagnos 2003 så fick vi en hel lista med böcker vi kunde läsa. Men det fanns inte en enda som var riktad till personer som själv hade diagnoser. De flesta handlade om svår autism och var skrivna av mammor för mammor. Det fanns inte en enda bok för barn/ungdomar. Så dålig var kunskapen då. Tur att det är bättre tider nu!

detektiv Alma

Detektiv Alma

Under veckan landade två böcker i min brevlåda. Kristina Colléns böckerna om Detektiv Alma. Alma kallar sig för Alma med två A, A som i autism och A som i ADHD. Kristina har skrivit böckerna för att ge tjejer inom NPF en förebild i barnboksvärlden och visa att alla har styrkor men också vilka svårigheter det finns för tjejer med NPF.

Alla borde läsa den

Böckerna är spännande, roliga, intressanta, lästläsa och har väldigt fina illustrationer. Jag kan varmt rekommendera dom till alla som möter barn både som förälder eller inom skolansvärld. Eller egentligen alla människor över lag. Det är ju det som är det bästa med barnböcker, att alla kan läsa dom. Tillsammans kan vi lära alla unga vad NPF-diagnoser innebär och att det inte behöver vara något negativt att ha en. Böckerna finns att köpa här.

2 reaktioner på “Detektiv Alma – Barnböcker om autism och ADHD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *