Aspiepower Media

Nyttiga chokladbollar (1SP)

Nyttiga chokladbollar

I dag är det ingen vanlig dag för det är nämligen chokladbollens dag. Viktiga dagar är till för att firas. Nu kanske du tänker att du försöker leva nyttigt och då kan man inte äta sådant. Då har du fel! För jag har nämligen lösningen på det! Nyttiga chokladbollar gjorda på banan och morot. Visst låter det nyttigt? Det är inte bara nyttigt dom är väldigt goda också.

Glatt överraskad

Jag var lite skeptiskt till en början men jag blev glatt överraskad. Det är ju såklart inte som originalet, riktiga är alltid bäst. Men en väldigt bra kompliment. Jag valde att lyxa till det lite och rullade dom i hasselnötter men kokos,  eller pärlsocker går lika bra. Jag valde att göra lite större bollar och ha på hasselnötter, då blev det 1 SP per boll på det lila programmet. Välj själv hur stora bollar du vill ha och dela totala poängen i antal bollar.

Här kommer receptet:

2 mogna bananer
4 dl havregryn
1 dl småriven morot
2 msk stark kaffe
4 msk cacao
Blanda allt och rulla i cocos, haselnötter, cocos eller pärlsocker.

Nyttiga chokladbollar

3 reaktioner på “Nyttiga chokladbollar (1SP)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *