Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Fem böcker jag har lyssnat på under semestern – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Fem böcker jag har lyssnat på under semestern

Ingen ro för en bok

Jag är en riktig bokslukare när jag lägger den sidan till. Jag kan läsa en bok pärm från pärm på bara några timmar. De en av styrkorna med min diagnos. Snabbt går det utan slarv. De senaste åren har jag dock haft svårt att sätta mig mer och läsa en bok. Jag är alldeles för rastlös och kan inte slappna av.

Ljudböcker är grejen

Ljudböcker går enklare för då kan jag göra saker samtidigt. Jag är som sagt en rastlös person som inte riktigt orkar ligga och sola i timmar om jag inte har något att fokusera på. Så nu slukar jag ljudböcker. Jag har precis lyssnat klar på nummer fem denna semester. Då har jag dock börjat lyssna på några men tröttnat efter bara några minuter. Här nedan kommer min recension av böckerna.

böcker jag läst
Scener ur hjärtat

Boken är skriven av operasångerskan Malena Ernman och skådespelaren Svante Thunberg. Eller kanske det de just nu är mest kända för att vara, föräldrar till Klimataktivisten Greta Thunberg. Vi får följa med på familjens gripande i historia om kampen att få rätt hjälp och stöd till Greta och lillasyster Beata. Som båda mår fruktansvärt dåligt och inte passar in i normen och de krav som ställs på dem. Tillslut får nästan hela familjen rätt diagnoser och kan segla mot rätt riktning igen. Jag tycker att ALLA vuxna borde läsa den här boken INNAN de säger ett enda negativt ord om Greta. Vi har alla olika åsikter och alla får tycka vad dom vill om klimatet. Men INGEN  kan ta i från Greta den resa hon gjort. En resa som inte många vuxna ens klarar av. Hon har gått från att må så dåligt så hon slutart äta och behöver läggas in på sjukhus till att några år senare bli en av världens mest omskrivna personer. Mitt i allt får vi inte heller glömma bort Beatas bedrift. Hur många 15 åringar har sjungit i Allsång på Skansen, på Dalhalla och är aktuella i en musikal på Göta lejon? Både jag och tjejerna är ett levande bevis på att om man får rätt stöd och hjälp, lär sig att hantera sina diagnoser och hittar sina styrkor så kan det verkligen bli en superkraft.


Jag var Sveriges mest jagade rånare- Mina år som yrkeskriminell

Sommaren 2003 sker ett av Sveriges mest uppmärksammade rån i blekingska Bräkne-Hoby. Efter långa förberedelser slår Toni Tuunainen och två kumpaner till mot en värdetransport innehållande 15 miljoner kronor. Det är det perfekta brottet, tror de, men polisen är dem på spåren. En intensiv eldstrid utbryter. När skotten tystnat ser Toni sin ena kompis död på marken. Han flyr till Stockholm och får syn på sitt ansikte på kvällstidningarnas löpsedlar.  Det här är den osminkade historien om en kille som växte upp i miljonprogramsförorten Norsborg söder om Stockholm. Han drömde om pengar och frihet och såg brottsligheten som en naturlig väg in i vuxenvärlden.  Efter ett längre fängelsestraff började Toni tröttna på kriminaliteten och insåg snart att han måste förändra hela sitt liv från grunden. En mycket läsvärd bok och ännu en gång ett bevis på hur viktigt det är att fånga upp unga med missbruksproblematik, diagnoser och andra svårigheter i tid innan det är för sent.

böcker jag läst

Alltid lite till- Om att slåss för sitt liv
Frida Wallberg är Sveriges främsta kvinnliga boxare genom tiderna. Alltid lite till är hennes egen livsberättelse: från den hårda uppväxten, via tonåringen som blir världens yngsta boxningsvärldsmästare, fram till den vuxna kvinnan som når sitt livsmål – och sedan går på en smäll som tvingar henne att inse att alla svårigheter inte går att lösa genom att ta i ännu hårdare. Frida hade nog tur att hon är den hon är och att hon gjorde det hon gjorde för det är inte alla som har den styrkan hon har haft för att fighta sig tillbaka till livet så gott det går.
Med livet som insats – Min historia

År 2015 slog Carl Déman igenom över en natt med sin imitation av Johan Falk, och sedan dess har nästan elva miljoner personer streamat hans hitlåt Vafan på Spotify.
Idag lever han på sin musik och humor och är en populär profil på sociala medier. Han är även en del av humorgruppen JLC som har nästan en halv miljon följare på Youtube.
Men bakom Carls framgångar finns ett mörker. Under flera år led han av ett svårt spelberoende som gjorde livet till ett helvete.
Naket och ärligt berättar Carl sin historia om hur spelandet gick från ett oskyldigt nöje till ett allvarligt missbruk som fyllde livet med ångest och lögner. Ett missbruk där han till slut inte bara satsade pengar, utan också relationer, hälsa och jobb.
Med livet som insats är berättelsen om att leva med en beroendesjukdom och vägen ut ur den. En viktig historia i dagens samhälle.

1 reaktion på “Fem böcker jag har lyssnat på under semestern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *