Nyttig äppelpaj

nyttig äppelpaj

Nyttig äppelpaj

Jag vet inte riktigt vad det är med mig men på hösten blir jag mer sugen på äpplen än vad jag är annars. Är det någon mer som känner igen sig? Som jag skrev för några dagar sedan så missbrukar jag stekta äpplen just nu. Efter ett tag blir det dock tråkigt att äta samma sak så jag fick en idé. Minns ni frukostpajen jag bakade för ca 1 år sedan? Då med hallon nu med äpplen. Så smart jag är ibland! En nyttig och god paj som kan göra i så många olika varianter. Den är lite grötig i konsistensen, som en lyxigare variant av havregrynsgröt. Med en klick vaniljkvarg blir den extra god. Passar som både frukost, fika eller mellanmål. För er som följer Viktväktarnas program så innehåller en portion 4 points + det man serverar till.

nyttig äppelpaj

Till fyra portioner behöver du: 

Fyra ägg
Tre äpplen
8 msk vaniljkvarg
160 gram havegryn
Kanel

Skär äpplena i bitar och lägg längst ner i botten. Vill man ha extra kanelsmak så kan man först ha i bitarna i en påse och ha i kanel och skaka så äpplena blir täckta. Jag gjorde inte så denna gång men kommer testa det vid nästa försök.

nyttig äppelpaj

Blanda i hop havregrynen, äggen och kvargen.

nyttig äppelpaj

Ha ut smeten över äpplena och ha kanel ovan på.

nyttig äppelpaj

In i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Servera med en klick vaniljkvarg och njut!

nyttig äppelpaj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen