Frukostpaj
Kost och träning Recept Vardag

Recept: Frukostpaj 4 SP

Frukostpaj

Nu är jag och Fröken B är hemma i Karlstad, det är skönt att ha henne hemma igen. När vi kom hem gick jag och handlade. När jag stod i affären så kom jag på att jag såg ett spännande recept på en Vikväktarsida förra veckan. Så jag letade fram det i mobilen och köpte ingredienserna. Sen gick jag hem och bakade frukostpaj men för mig blev det snarare eftermiddagspaj haha.

Frukostpaj

 Lyxig gröt

Pajen är lite grötig i konsistensen därav namnet frukostpaj. För den är verkligen en lyxigare frukostalternativ än gröt. Jag är inget stort fans av havregrynsgröt och liknande dock är ett stort fans av paj och jag tycker att den blev riktigt god. Med en klick extra vaniljkvarg till så blev den ännu godare.

Frukostpaj

Perfekt att ha i kylskåpet

Hon som hade delat receptet hade gjort för en portion men jag hade inga små formar så jag dubblade receptet och gjorde fyra portioner på en gång. Perfekt att ha i kylskåpet så kan man ta en bit när man är sugen. Nu är frukosten klar för i morgon. Receptet nedan är för en portion och görs i en portionsformar men det funka som sagt prima att dubbla receptet till fyra portioner och göra i vanlig pajform.

Frukostpaj

Du behöver till en portion 4SP:

1 pajform
1 ägg
2 msk vaniljkvarg
40 g havregryn
40 g bär
kanel

Gör så här:

Blanda ägget, vaniljkvargen och havregrynen i en bunke.
Lägg hallon i pajform och ha över smeten över bären och ha på lite kanel ovanpå.
In i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
Klart för att njutas!


Hitta fler recept här

8 Comments

  1. men så gott det såg ut ! måste prova 😀

  2. Det måste jag ärligt test, ser ju redigt gott ut 🙂

  3. Vilket smarrigt tips 😀 Kramis

  4. Vad är 40 g i liter-systemet? Har ej tillgång till våg ?

  5. Pingback: Karin Johanna Maria | Idé blir verklig

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*