Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Jag har lidit av min diagnos men gör inte det i dag – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Jag har lidit av min diagnos men gör inte det i dag

 Jag har lidit av min diagnos men gör inte det i dag

Jag har lidit av min diagnos men gör inte det i dag

Tack för alla fin respons jag fått sedan videon jag gjorde i samarbete med KIT.se släpptes. I skrivande stund har den 39 000 visningar och 463 delningar på Facebook. Tack alla som delar videon, tillsammans gör vi skillnad! 99% av kommentarerna vi fått är positiva men självklart ska någon negativ person säga sitt.

Romantiserar diagnosen

En person tycker att vi romantiserar Aspergers syndrom och om hen kunde så skulle hen ta en tablett för att ta bort sin diagnos. Om man inte LIDER av Asperger så ska man inte ha någon diagnos enligt hen. Hen poängterar också att Aspergers syndrom inte finns längre, det heter faktisk autismspektrumtillstånd nu.

Inte alltid varit en styrka

Vi romantiserar inget men livet med Aspergers syndrom kan bli bra om man verkligen vill det. I mitt bagage har jag 18 år med psykisk ohälsa, 15 års självskadebeteende, psykiatrisk slutenvård och 8 självmordsförsök. Jag har lidit av min diagnos, men jag gör inte det i dag. Jag har fått hjälp och stöd och jag har lärt mig hur jag ska hantera den och stället se den som en styrka. I dag ser jag Asperger som min superkraft men det har inte alltid varit så.

Vill inte ta bort diagnosen

Jag skulle aldrig trolla bort min diagnos även om jag kunde. För utan den skulle jag inte vara den jag är och jag trivs med att vara Joanna. Jag förstår att personer som skriver sådana här kommentarer troligen inte mår så bra men dom har inte rätt att dra alla över en kam och tycka att alla vill ta bort diagnos. För så ser verkligheten inte ut. Jag vet massa Aspies som trivs med att vara det och aldrig i livet skulle välja bort sina diagnoser.

Asperger finns inte längre

Sen till kommentaren om att Asperger inte finns längre. Det stämmer inte heller. Aspergers syndrom sätts inte längre som diagnos det ligger numera under dianosen autismspektrumtillstånd och den får en diagnos i dag får AST. Vi som fick diagnos innan de gjorde om diagnossystemet har dock fortfarande kvar den diagnosen vi fick då. Så både jag, Alexander och Paula har Aspergers syndrom som diagnos och därför valde vi att använda det ordet.

Hur känner du som har själv har en diagnos? Skulle du trolla bort den om du kunde?

4 reaktioner på “Jag har lidit av min diagnos men gör inte det i dag

 1. Nej jag skulle inte vilja ta bort min autism, däremot vill jag få bort utmattningen som jag lidit av dom tre senaste åren som förvärrat mina dåliga egenskaper

 2. Jag är över 40 och har fått mina diagnoser autism nivå 1 och adhd. Är utmattad och sjukskriven.
  Just nu har dessa diagnoser gett mig så många svar, på något jag hela livet funderat över.
  Varför känner jag mig inte som andra?
  Dessa diagnoser är de som just nu gör att jag orkar. Jag lär mig att bli autistisk, då mitt skådespeleri under alla år gjort mig sjuk.
  Måste lära mig vad jag klarar och orkar nu och inte bara köra på.
  Detta är jag och i framtiden när jag lärt känna mig själv på nytt, kommer jag vara stolt och tacksam över mina diagnoser.
  De utan diagnoser har inte alltid det enkelt heller.
  Vill inte tillhöra den skaran, trivs med mitt liv just nu, då jag äntligen kan leva efter hur jag är och vad jag orkar.

 3. Jag skulle aldrig vilja ta bort min asperger även om jag hade chansen. Många andra människor kan ha svårt för att förstå det men jag lider inte av min asperger. Däremot lider jag av vissa delar och hade gärna tagit bort vissa delar som exempelvis utmattningen som asperger ofta för med sig men aldrig hela diagnosen. Sen lider jag också av omgivningens okunskap och fördomar såklart. Jag brukar säga att det är andra människors bemötande som är det stora problemet för mig, inte Aspergers syndrom i sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *