Kost och träning Recept Vardag

Recept: Fläskfilégryta med blomkålsris (6SP)

Fläskfilégryta med blomkålsris

Fläskfilégryta med blomkålsris

I går firade vi som sagt min födelsedag. Gästerna bjöds på fläskfilégryta med blomkålsris. Jag hittade receptet inne hos Johanna Toftby och det var lika gott som det ser ut. Jag bytte ut till lättare produkter och vips så hade vi en bra måltid som innehöll endast 6 SmartPoints.

Fläskfilégryta 4 pers (6 sp portion)

ca 7oo g fläskfile (11sp)
2 tsk dijonsenap (0sp)
1 paprika (osp)
1 vitlöksklyfta (0sp)
1 chalottenlök (0sp)
1 msk tomatpure (0sp)
Färska champinjoner (0sp)
1msk kalvfond, eller efter smak. (0sp)
3dl Grädde Milda mat extra 4% (6sp)
1 dl creme fraiche lätt (8sp)
salt peppar (0sp)
Lite cayenpeppar (0sp)

Gör så här:

Stek köttet i mindre skivor, krydda. Fräs lök med vitlök, paprika. Stek champinjonerna för sig-  lägg i allt i grytan. Tillsätt resten- låt koka ihop, sänk plattan och koka under i minst 10 minuter.

Blomkålsris (osp)

1 blomkålshuvud (0sp)
Vatten (0sp)

Gör så här:

Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet eller mixa blomkålsbuketter i en matbredare. Släpp ner i kokande vatten i ca 30 sekunden häll sedan av i ett durkslag. Krydda med salt och peppar, färska örter, vitlök eller chili.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Cecilia
    10 februari, 2019 at 18:05

    Det ska jag prova! Tack för tipset 😉

  • Reply
    Netti Starby
    11 februari, 2019 at 05:52

    Vad gott det ser ut och tack för receptet! 😀 Kramis

Leave a Reply