Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Jag lider inte av mina diagnoser – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Jag lider inte av mina diagnoser

Jag lider inte av mina diagnoser

Som jag skrev i går så tycker jag att det är kul att media uppmärksammar Visa vägen priset och att jag har vunnit. Men det är en sak jag stör mig på. Att media tar föregivet att jag lider av mina diagnoser. Jag har nog gjort närmare 100 intervjuer under årens lopp men jag har aldrig sagt att jag lider av mina diagnoser. Ändå skriver media att jag lider av Aspergers syndom och Bipolär sjukdom. Texten nedan är från Svensk Dam tidning, läs hela artikeln här.

En del av mitt liv

Min diagnoser är en del av mitt liv och de påverkar hur det ser ut. Men det betyder inte att jag lider av dom. Dock lider jag av reumatism. Jag vet att detta bara är ett uttryck men jag tycker att det är ett konstigt och jävligt negativt uttryck.

En av anledningarna till att jag blev journalist

Det visar än en gång att media inte förstår hur små små ord kan skapa fördomar. För om de skriver om en person utan autism och skriver om dennes personlighet skriver dom även då att personen lider av den? Nej jag tror inte de va! Det här är en av anledningarna till att jag valde att bli journalist, för att kunna lära mina kollegor hur fel det kan bli. Utan mina diagnos skulle jag inte vara den jag är och jag vill inte vara någon annan. Här kan du som är journalist läsa Hjärnkolls tips på hur de skriver en bra artikel om psykisk ohälsa/diagnoser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *