Aspiepower Media

Ännu en dag på akuten

Ännu en dag på akuten

I går blev det ännu en dag på akuten. Dom ringde vid åtta och sa att jag skulle vara på akutröntgen kl 10. När röntgen var klar skulle jag ner till akuten för en ny bedömning. Vi fick vänta en stund innan läkaren dök upp men det var en bra läkare. Efter den där hemska läkaren på vårdcentralen så jag haft tur att få träffa bra läkare.

Ännu en dag på akuten

Två stenar kvar

På röntgen syntes en sten i höger njure och en i vänster. Efter jämförelse med en röntgen i augusti 2017 insåg vi att dom har legat på exakt samma ställe i nästan ett år nu. Dock var det två stenar i vänster njure när jag var i Örebro, så en av dom har gått. Troligtvis är det också ett gruslast som gått eftersom de inte syns på röntgen men jag har ont och kissar blod.

Urologen

Stenarna som är kvar är i den storleken så de ska ta sig ut själv. Men tydligen trivs de i mina njurar eftersom de verkar ha bosatt sig där. Som jag sagt tidigare så ska urologen göra en utredning så vi får se vad de kommer fram till. Läkaren sa att man eventuellt kan gå in och ”städa bort dom” om de inte behagar att komma ut själv.

Antibiotika

Nu nuläget ska jag fortsätta ta spasmofen så länge det behövs. Jag ska också fortsätta med dem som vidgar urinröret och i dag fick jag äntligen en kur antibiotika. Grattis att någon lyssnar på mig har ju bara sagt i tre veckor att jag har en urinvägsinfektion, fast det inte syns på proverna.

Stannar hemma resten av veckan

Jag har sjukskrivit mig den här veckan och befinner mig i Hagfors så jag kan bli lite ompysslad. Tanken är att jag ska vila mig i form nu så jag kan jobba måndag och tisdag nästa vecka innan vi åker. Det känns i alla fall jävligt skönt att jag fick antibiotikan nu så jag slipper fixa det i Kroatien. Firade med att äta pizza.

 

 

1 reaktion på “Ännu en dag på akuten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *