Aspiepower Media

Hjälp! Vad gjorde egentligen läkaren på vårdcentralen?

Vad gjorde egentligen läkaren på vårdcentralen?

Förra veckan var jag ju som sagt till vårdcentralen för att kolla upp min magsmärtor men fick ingen hjälp alls. Magen känns dock bättre nu så har inte tänkt så mycket på det. Förrän i lördags när mamma undra om jag kollat i journalen om det kommit in svar från magnetröntgen än. Fick nästan en chock! Hjälp vad gjorde egentligen läkaren på vårdcentralen? Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. I journalen står det att jag har ”något” reumatiskt, ja så kan man ju också kalla en reumatisk sjukdom. Det står också att jag går på cellgifter, det har jag aldrig gjort i hela mitt liv dock står jag på biologiskt läkemedel.

När började jag gå på cellgifter?

Den här läkaren är ju en vanlig allmänläkare och ingen reumatolog men jag tycker ändå att det är lite skrämmande att hon inte vet skillnad på cellgifter och biologiska läkemedel. Sen tycker hon att jag äter mycket mediciner. Jag förstår inte riktigt varför hon reagerar på det med tanke på att jag har två kroniska sjukdomar och då är det ju inte direkt konstigt. Tycker hon att jag har mycket mediciner nu så skulle hon bara veta hur många jag hade 2007 för då åt jag fyra gånger så många.

I dag står jag på:

600 mg Seroquel (tills vidare är en höjd dos pga depression ska sänkas till 400 mg)
20 mg Saroten (Mot IBS)
50 ml Benepali (sprutor med biologiskt läkemedel)
Qlaira (p-piller)
4 mg Melatonin
Alvedon

Vid behov: (vilket är någon gång per år)

5 mg Stilnoct
10 mg Atarax
10 mg Sobril
5 mg Zyprexa (munsönderfallande)
Spasmofen supp (njursten)
Naproxen supp (njursten)
5 mg Oxynorm
100 mg Orudus

Inte haft mens på ett och ett halvt år

Sen reagerade hon på att jag inte haft en blödning på ett och ett halvt år, så brukar det inte vara med p-piller tyckte hon. När hon sa det så blev jag lite orolig. Jag hade inte ens tänkt på att det kunde vara något konstigt. Jag kontaktade min gamla barnmorska på ungdomsmottagningen, som är den som skrev ut den här sorten. Enligt henne är det mer regel än undantag att man inte har blödningar med Qlaira. Det var ju just därför vi satte in den sorten för att försöka trolla bort min mensvärk. Det är liksom inte värdigt att man svimmar och kräks av smärtor en vecka varje månad. Ja, ja, jag vet inte riktigt vad läkaren höll på med och jag tror inte att hon vet det själv heller.

 

vårdcentralen

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *