Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Människor kommer människor går – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Människor kommer människor går

Människor kommer människor går

Jag har fått så många fina och stöttade kommentarer av er efter gårdagens inlägg om att förlora ännu en kontaktperson. Sen har det också kommit in några mindre genomtänkta kommentarer som: ”Det är livet! Människor kommer människor går”.
Jag håller inte riktigt med om det. Självklart kan man inte förutspå hur livet kommer bli. Personer kommer försvinna ur ens liv. Men jag tycker det är stor skillnad på när personer passerar från mitt vanliga liv och när personer som ska ge mig stöd försvinner.

Rätt till stöd genom LSS

Har man rätt till ett stöd så ska man ju få det och det ska vara så bra som möjligt. En kontaktperson vars uppdrag är att vara ett stöd i vardagen för mig, kan inte komma in i mitt liv för att sen försvinna ur det igen ett halvår senare. Jag har en funktionsnedsättning, eller egentligen tre men de är genom min Asperger diagnos som jag har rätt till stöd genom LSS. Tanken är att vi ska träffas tre timmar en gång i veckan. Den här personen ska stötta mig och hjälpa mig med sådant som kan vara svårt. Och hjälpa mig att komma ut så jag inte isolerar mig. Exempel på saker vi brukar göra är: Gå på stan, äta lunch och gå och simma.

Måste se över systemet

Det tar tid att lära känna en ny person. Min livshistoria är inte heller något man drar på fem minuter. Jag måste berätta det jag varit med om så dom ska förstå hur jag fungerar i vissa situationer. Det är många som tar de här uppdragen för att ha det som ett extra jobb. Sen är det väldigt dåligt betalt så det känns som att många inte går in helhjärtat. Som jag skrev i går så tycker jag att det är dags att kolla över systemet. Hur man jobbar med och tar in ledsagare/kontaktpersoner. Jag önskar att jag bara haft otur men tyvärr så hör jag hela tiden om andra som upplevt samma sak och haft många kontaktpersoner/ledsagare som kommit och gått. Människor kommer människor går men kontaktpersoner borde bestå.

människor kommer människor går

5 reaktioner på “Människor kommer människor går

  1. Tror inte folk utan funktionsnedsättning eller utan erfarenheter kring förstår hur stort det är för många med funktionsnedsättning med nya kontakter. Att varje möte betyder att man sugs ur mängder av energi. Hjärnan behöver arbeta extra hårt i möten för att tolka informationen av en ny människa. Ska man då dessutom träffa nya ofta så blir det ju extra tufft.

    Med erfarenheter på nära håll och sedan utbildningen jag går så känner jag mig tacksam över kunskapen. Men alla andra förstår nog inte vad det krävs. Det är ju inte bara för dig och andra att tänka ”sånt är livet”.

    1. Nej och jag tror inte heller att dom förstår hur hela systemet, även kallat vårt samhälle fungerar. Att vi med funktionsnedsättning får kämpa mycket mer än alla andra för att få samma rättigheter.

  2. Kan inget annat än o hålla med, många KP har jag haft genom åren o det är precis när man börjat känna tillit till dom som dom byts ut, nu har jag världens fantastiska och underbara KP o vill verkligen Inte mista henne så denna gång var jag tydlig redan innan hon blev tillsatt som KP åt mig, hoppas på att hon stannar länge (och att jag blir fortsatt beviljad detta såklart för boendestöd är Inget kag vill ha mer!) så skönt när man hittar ngn man klickar med o känner att man kan lita på, jag litar på min KP till 110%! Tack för din blogg!!! Du förklarar så himla bra så med allt så jag har gett många i min närhet din bloggadress sedan jag fick min aspbergerdiagnos för att dom lättare ska kunna förstå, så Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *