Aspiepower Media

Vem är egentligen Joanna?

Vem är Joanna?

Eftersom det kommit in så många nya läsare här senaste tiden så kanske det är någon som tänker vem är Joanna? Så det kanske är dags för liten presentation?

Joanna var en tyst snäll och blyg liten tjej

Joanna, Emelie, Nathalié, Halvardsson föddes på Karlstad BB den 9 februari 1988 klockan 20.28. Jag är uppvuxen med mina föräldrar i Hagfors i norra Värmland. Ni vet staden som Monica Zetterlund och Christer Sjögren kommer ifrån. Jag har alltid uppfattas som en snäll tyst och blyg liten tjej som satt längst bak i klassrummet och inte var till besvär. Den som helst ville umgås med de vuxna. Som barn hade jag massa vänner men jag kände mig ändå annorlunda och utanför. Jag tyckte att det var jobbigt att umgås med mer än en person i taget. Men fram till till högstadiet fungerade det ändå ganska bra. Sen blev jag tonåring och då ska man helt plötsligt börja umgås på ett annat sätt. Som barn kunde jag kolla på när mina kompisar lekte och göra lika dant. Men som tonåring börjar man att använda sociala oskrivna regler och är på ett viss sätt, det funkade inte för mig.

Utanförskap och mobbning

Som 13 åring fick jag kontakt med Barn och Ungdoms psykiatrin för första gången. Då hade det kommit fram att jag kände mig ensam och utanför och att tjejerna i min klass stötte ut och mobbade mig. Som 14 åring hade deras mobbing krossat mig. Jag vill inte  leva längre och jag försökte ta mitt liv för första gången. Sen väntade många år med psykisk ohälsa, självskadebeteende, psykoser, psykiatrisk slutenvård och åtta självmordsförsök. Vill ni veta mer om den perioden så kan ni lyssna här.

Det var inte meningen att jag skulle dö

Det var någonstans där i ambulansen på väg till sjukhuset efter mitt åttonde självmordsförsök som jag insåg att det här är inte meningen. Det är inte meningen att jag ska dö för då hade jag varit död för länge sedan. Det måste finnas en mening med att jag överlever hela tiden och den är att jag kan berätta min historia för att hjälpa andra. Jag kan inte göra något åt det jag varit med om men genom att berätta min historia så kan jag göra så inget barn behöver gå igenom det jag gått igenom.

Bipolär typ 2

Sommaren 2015 fick jag även diagnosen bipolär sjukdom typ 2, då hade jag haft diagnosen i 12 år utan att veta om det. Det var skönt att äntligen förstå varför mitt liv alltid varit en stor berg och dalbana. Än i dag försöker jag lära mig att förstå hur jag ska hantera diagnosen. Men vi har hittat rätt mediciner och efter 15 år har jag avslutat mitt självskadebeteende.

Joanna

Prisad föreläsare

I dag har jag hittat tillbaka till livet. Jag har utbildat mig till journalist. Jag är en prisad föreläsare och driver företaget Aspiepower media där jag bloggar och föreläser över hela Sverige. Platea AB utsåg mig till Årets Modiga Hjärta 2016 och Autism och Asperger föreningen i Värmland utsåg mig till Årets pusselbit i Värmland 2017 för mitt arbete med att öka öppenheten kring psykisk ohälsa/diagnoser. För att jag är en förebild för barn och unga med liknande svårigheter.

Särbo och förlovad

I dag bor jag i Karlstad tillsammans med min lurvunge och bästa vän katten Baby. Jag är förlovad och har ett diastansförhållande med Henrik sedan snart 6 år tillbaka och jag fick två kids med på köpet.

Speedway fantast

Jag är född till speedwaynörd och var på min första isracingtävling vid tre veckors ålder. Jag har bara missat åtta av speedwaylaget Valsarnas hemmamatcher i elitserien och allsvenskan på 27 år. Jag brinner för sporten och jobbar ideellt som bland annat webbmaster åt speedwayföraren Ludvig Lindgren, som också är min bästa vän.

Lever drömmen

I dag lever jag drömmen och gör det jag älskar. Jag driver eget på 25% och jobbar 25% på ett Elföretag där jag bla sköter om sociala medier och hemsida. Jag är även Attitydambassadör för Hjärnkoll och sitter med i styrelsen för föreningen Hjärnkoll i Värmland. Jag har hittat styrkorna med mina diagnoser och tar vara på superkrafterna. Jag har valt att dela med mig av min historia för att jag vill öka öppenheten kring psykisk ohälsa. Men framförallt vill jag visa att en diagnos inte behöver vara ett hinder. Utan också kan vara en styrka om man får rätt stöd och hjälp. För det är jag ett levande bevis på. Nu har ni fått lite mer info om vem Joanna är. Jag hoppas att ni gillade inlägget.

Personer som ofta nämn i min blogg:

Henrik: Min pojkvän.
Baby, Bebbsan, Backyard Baby, Fröken B: Min katt och bästa vän.
Carolina: Min bästa vän som alltid finns där och ställer upp till 200%.
Ludde: Min bästa vän speedwayföraren Ludvig Lindgren.
Mamma och pappa: Tror inte de behöver någon närmare beskrivning.
Dregen: Rockstjärnan Dregen som är gitarrist i Backyard Babies och The Hellacopters. Mitt hjärta slår några extra slag för honom.

 

4 reaktioner på “Vem är egentligen Joanna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *